Erdoğan, “Zalim Çin Yönetimini Lanetliyoruz”

Karabük Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, Doğu Türkistan´ın tarihi ve kültürünü yansıtan şarkılarıyla tanınan Doğu Türkistan Türk´ü halk ozanı Abdurrahman Heyit´in Çin Hükümeti tarafından yapılan işkenceler sonucu şehit olma

GÜNCEL 9.02.2019 17:24:44 0
Erdoğan, “Zalim Çin Yönetimini Lanetliyoruz”

 

Karabük Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Zalim Çin Hükümetinin Uygur Türklerine yönelik baskı, zulüm ve işkenceleri günden güne artarak devam ediyor. Son olarak Uygurlu soydaşlarımızın sesi, Dünyaca ünlü büyük sanatçı ve ozan Abdurehim Heyit de işkencelerle şehit edildi. Söylediği bir türkü sebebiyle 2017 yılında zindana atılan ve 8 yıl hapse mahkum edilen Abdurehim Heyit, zulüm ve işkencelere ancak 2 yıl dayanabildi. Bu zulmü yapanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Sistematik baskı ve yıldırma politikasıyla Uygur Türklerini tamamen yok etmek , Doğu Türkistan´ı haritadan silmek isteyen Zalim Çin İdaresine dur denilmesi, Uygurlu soydaşlarımıza sahip çıkılması, için Devletimizin ilgili tüm birimlerini göreve çağırıyoruz. Merhum Abdurehim Heyit´e ve tüm şehitlerimize Yüce Allah´tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.” dedi.

“2 YIL DAYANABİLDİ”

Doğu Türkistan´ın tarihi ve kültürünü yansıtan şarkılarıyla tanınan Doğu Türkistan Türk´ü halk ozanı Abdurehim Heyit´in  şehadet haberini sosyal medya hesabından duyuran, kendisi de şair olan Bünyamin Aksungur,  “Zalim Çin yönetimince Uçraşkanda, Karşılaşınca ve Atalar adlı şarkısı yüzünden 8 yıl hapse mahkum edilmişti. Kamp dedikleri hapishanede türlü ve ağır işkenceler gördü. Ziyaretine sadece oğlu gidebilmiş ve babasını çok zayıflamış ve bitkin bulduğunu söylemişti. 8 yıl işkence altında yaşayabileceğine inanılmıyordu. Öyle de oldu. 2 yıl dayanabildi.” dedi.

 


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °