Eren Mi Değil Mi?

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, CHP Safranbolu Belediye Başkanı Adayının henüz belirlenemediğini anket çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

SİYASET 27.12.2013 16:13:17 0
Eren Mi Değil Mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, CHP Safranbolu Belediye Başkan adayının henüz belirlenmediğini, Genel Merkez tarafından yapılan anket sonucunda adayın belirleneceğini söyledi. Genel Merkez tarafından yapılan ankete Mustafa Eren’inde ilave edileceğini belirten Çakır, “En son 22 Aralık itibariyle adayın açıklanacağını bekliyorduk. Fakat Parti Meclisinde Safranbolu gündeme gelmedi. Gelmemesinin nedeni de Safranbolu’da adayın belli olmaması, anket çalışmasının devam etmesi olarak ifade edildi. Şuanda en yakın Ocak’ın 4 veya 5’inde Parti Meclisi tekrar toplanacak ve Safranbolu’nun adaylık konusu o zaman netleşecek. Basından bizde Mustafa Bey’in adaylığını konusunu takip ediyoruz. Fakat Mustafa Bey 12.09.2013 tarihinde partimizden istifa etmişti. Kendisinin Safranbolu İlçe Teşkilatımıza üyelik veya aday adaylığı konusunda henüz bir başvurusu yok. Ama süreci ilçe yönetimi bizlerde takip ediyoruz. Genel Merkezimizin Safranbolu’da aday belirleme konusundaki çalışmaları devam etmektedir. Bu konuda herhangi bir gelişme olduğunda basın mensupları ile bunları paylaşacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu Belediye Başkan adayı 4 veya 5 Ocak’ta Parti Meclisinin yapacağı toplantıdan sonra belli olacaktır” dedi. Mustafa Eren’in CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in kendisi ile görüşerek aday olmasını istediği yönündeki açıklaması ile ilgili sorulan soruya Çakır, şöyle cevap verdi:

  “Bu konuda benim herhangi bir bilgim yok. Genel Merkez ile de Mustafa Bey ile birebir görüşülüp adaylık teklif edildiği konusunda ben teyit ettiremedim. Mustafa Bey bize gelip bu düşüncelerini ilçe yönetimi ile paylaşmamıştır. Bize iletilen anket çalışmalarının devam ettiği ve adayın 4 veya 5 Ocak’ta Parti Meclisinde yapılacak toplantıdan sonra belirleneceği iletildi.”

  Genel Merkez tarafından yapılan ankete Mustafa Eren’in de ilave edileceğini belirten Çakır, “Genel Merkez tarafından yapılan ankete Mustafa Eren’inde ilave edileceği bilgisi var. Ankete başka ilave edilecek isimler var mı yok mu o konuda çok net bilgimiz yok. Genel Merkez ile yaptığımız görüşmede yapılacak olan anket sonuçları MYK’ya gelecek onlar Parti Meclisinde onaylanacak” dedi. 


Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °