'EV KADINI ÇOCUKLARININ YÜZÜNE UMUTLA BAKAMAMAKTADIR.'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hiç kimsenin mutlu bir yaşamının olmadığını vurgulayarak, 'Polis karakola, memur daireye, öğretim üyesi üniversiteye, esnaf işyerine, işçi fabrikaya, çiftçi tarlaya, öğrenci okula mutlu gitmeme

GÜNCEL 25.10.2017 23:22:27 0

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Türk Milletinin temel vasfının adil olmak olduğunu vurgulayarak, “Bir sabah erkenden birlikte bir gezinti yapalım. Polis karakola, memur daireye, öğretim üyesi üniversiteye, esnaf işyerine, işçi fabrikaya, çiftçi tarlaya, öğrenci okula mutlu gitmemektedir.” dedi.

“Liyakat ve hakkaniyet kalmamıştır.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kadınlar bilecektir. Her sabah erkenden uyanan ev kadını çocuklarının yüzüne umutla bakamamaktadır. Bütün araştırmaların sonucu da maalesef böyledir. Neden sorusunun cevabını milletimiz şöyle veriyor, ‘Liyakat ve hakkaniyet kalmadı.´ doğrudur liyakat ve hakkaniyet kalmamıştır. Gencecik çocuklarımız AK partiden kağıt getirmeden iş bulamamaktadır. Yıllarca ailelerinin özellikle annelerinin mutfak masraflarından kesip üniversiteyi bitirmiş çocuğuna babasından gizli dersanelere gönderip KPSS´ye girip hangi puanı alırsa alsın hangi çalışmayı yaparsa yapsın o günlerde soruları çaldırdılar o günlerde soru çaldılar. Bugün ise hamili kart yakınımdır denen katibeden ne devlette ne özelde hatta ve hatta taşeron yanında iş bulamamaktadırlar. Bu ülkenin insanları böyle bir tabloyu hak ediyor mu? Hak etmiyor. Hem de hiç hak etmiyor.” dedi.

/resimler/2017-10/25/2329544690714.jpg“Davaları İslam´dan kutsal olanlar, rehberleri ve reisleri Peygamberden güçlü olanlar menfaatleri dururken hakkaniyeti nasıl kavrasınlar.”

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Buradan 80 milyonla, aziz milletimle zamanın üstünde kalmış bir dersi paylaşmak istiyorum. Düşünmüyorum ama belki ders alan bazıları olabilir. Büyük müjde gerçekleşmiş Müslümanlar Mekke´yi fethetmişlerdir. Efendimizin amcası Hz. Abbas ve damadı Hz. Ali en büyük prestij olan Kâbe´nin sorumluluğunu kendilerine verilmesini Efendimiz´den talep ediyor. Efendimiz ise ‘Talha ailesi yapıyor.´ diyor. Hz Abbas´ın ‘Ama onlar Müslüman değiller ki.´ şeklinde hatırlatmasında Efendimizin cevabı ‘Ama onlar bu işi iyi yapıyorlar.´ şeklinde olmuştur. Makam mevki aile efradına değil Talha ailesine kalıyor bugün belkide en çok bizi yönetenlerin defalarca okuyup bundan ders almasını buna inanmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ediyorum. Ama nerde? Davaları İslam´dan kutsal olanlar, rehberleri ve reisleri Peygamberden güçlü olanlar menfaatleri dururken hakkaniyeti nasıl kavrasınlar.” dedi.

“Tek taraflı konuşmak kör propagandadır.”

“Bizim derdimiz huzur, bizim derdimiz güvenlik, bizim derdimiz ikiye karpuz gibi bölünmüş Türkiye´yi yeni baştan bir araya getirmek ve o bayram sofrasına oturtmaktır.” İfadelerini kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  “Bu nedenle saygın ilahiyatçıların vurguladığı ‘Devletin dini adalettir.´ sözünü çok kıymetli buluyoruz. İYİ Partinin kıymetli mensupları, Türkiye kendine yakışır bir çıkış yakalamalıdır. Bu nedenle rekabetçi siyasal sistemi çalıştırmak zorundayız. Medya ve iletişim alanları baskılanmamalıdır. Halk ülke gündemindeki konularda siyasi partilerin görüşlerini öğrenebilmeli, karşılaştırma imkanına sahip olmalıdır. Tek kişilik yarışla iyi olunmaz. Tek taraflı konuşmak kör propagandadır. Neticede de devleti körleştirir bazı muhteremlerde olduğu gibi onları da körleştirir. Dış politika, çözüm süreci gibi devleti körleştirir, yönetenleri körleştirir, yanlış politikaların temel sebebi budur. Bugün yaşadığımız şekliyle siyaset rekabetçi olmaktan çıkarsa devlet toplumun gerisine düşer kendini yenileyemez, ileriye atılamaz.” dedi.

“Milli Uçak işi”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Politikalar masa başında bugün olduğu gibi yukarıdan inme yapılır, yazılır mesela 2023 hedefi gibi. 500 milyar dolar ihracat yazarsınız, 2 trilyon dolar milli gelir yazarsınız. Kağıtlara yazarsınız. Zaman ilerler yazdığınız tarihin gerisine bile düşersiniz. Mesela uçak üretimi gibi. 2011 seçimlerinde satamadılar, 2014´te de olmadı, 2015´te raflara tekrar çıkarttılar. Hani milli uçak işi var ya, sonra 2017´de 11 milyar dolara uçak satın alırsınız uçak. Siyasetin işleyişini yeniden düzenlemek zorundayız. Bu körleşmeyi açmak zorundayız. Demokratik katılım güçlü parlamento milli irade ile ilişkisi vazgeçilmezimizdir. Çağdaş, demokratik ilkeler çerçevesinde siyasi partiler kanunu demokratikleşecektir.” dedi.

“Kabul edilebilir değildir, değiştirilecektir.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  “Partilerimizin hepsinde uygulanan ‘Atıyorum seni, seç beni´ modeli kaldırılacaktır. Genel merkeze yönetici atarken yeterli sayılan iradenin, atananları değiştirirken yok sayılması geçmişte bize yapılan bürokrasi konusundaki direnmelerden bahsediyorum. Burada kabul edilebilir değildir, değiştirilecektir. Genel Merkezin seçimle gelen hiçbir kademeyi görevden alma yetkisi olmayacaktır. Yargı kararları hariç seçimle gelen seçimle gidecektir.” dedi.

“Uçacağız, kaçacağız derken ağabeyler attaya.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  “Bazıları şu sıra referandumda ‘Evet´ için can siperane çalıştığına çok üzülüyordur. Biz o zaman demiştik, hatta bu salonda konuşmuştum. Yapmayın, etmeyin kardeşler. Tek adam diyorsunuz yazıktır. O adama da yazık. Kağıt peçete alımını bile kendi düşünmek zorunda kalacak. Yazıktı,r günahtır yapmayın dedik. Ama ‘Evet diyelim, dünya değişecek, uçacağız, kaçacağız derken ağabeyler attaya.” dedi.

Akşener´den kadro almak istenlere

İYİ Parti´de kadro almak isteyenlere de aba altından sopa gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Milletvekili ve diğer siyasi mevkilere aday belirlenmesi üye ve hatta seçmen tercihlerinin etkili olacağı şekilde düzenlenecektir.” İfadelerini kullandı.

“Sandık devletin namusudur.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  “Kanunların anası seçim kanunudur. Montaigne öyle der. Açık, şeffaf, demokratik, denetlenebilir bir siyasal partiler ve seçim yasası oluşturma mecburiyeti vardır. Katılım güç demektir. Sandık devletin namusudur.” dedi.

(Haber SOD)


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °