Evde Hiçbir Şey Kalmadı O Sadece Yağ İstedi

Safranbolu Esentepe Mahallesi`nde oturan Bölükbaşı ailesinin evini su bastı. Ailenin bütün eşyaları kullanılmaz hale gelirken, anne Döndü Bölükbaşı ise, `Ne eksiğin var?` soruna ise 15 gündür yağı olmadığı cevabını verdi.

GÜNCEL 5.06.2014 14:51:17 0
Evde Hiçbir Şey Kalmadı O Sadece Yağ İstedi

Esentepe Mahallesi İncekaya Caddesi`nde ikamet eden Döndü Bölükbaşı`nın evini su bastı. Yaklaşık yarım metre derinlikte su dolan evdeki eşyalar kullanılmaz hale geldi. 3 çocuğu olan Döndü Bölükbaş, eşyalarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalıştı. Çaresiz anne su basması nedeniyle bozulan ütü ile çocuğunun mezuniyet elbisesini ütülemek için önce mutfak tüpüyle ütüyü ısıttı. Onunla çocuğunun mezuiyet elbisesini ütülemeye çaışan aileye Hayır Çarşısı tarafından bazı eşyalar verildi. Evi çekmeye giden gazetecilere oolayı anlatan anne Bölükbaşı, gazetecilerin `Eksiklikleriniz neler?` sorusuna ise, `15 gündür yağım yok` diyerek yürekleri burktu.

Hayır Çarşısı tarafıdan yardımlar yapıldığını belirten Bölükbaş, 'Evde olmadığım sırada evi su basmış. Depo gibi biryerde gelen su nedeniyle eve su bastı. Çocuklar belediyeyi aramışlar ama onlar gelene kadar evi su basmış. Eşyalarım kullanılmaz halde. Eşya alma durumumuz yok. Belediyeye başvurduk, onlarda Hayır Çarşısı vasıtasıyla yardım ettiler. Çocuklar Karabük`te teyzesinde geçici olarak kalıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz' dedi.

Öte yanan Kızılay tarafından aileye kumanya yardımı yapılırken ane bölük başı ise enn çok kumanyaların içinde bulunan sıvı yağa sevindi.

 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °