FATİH KOLEJİNDE SAYISAL OLİMPİYAT SINAVI VE BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan Özel Fatih Koleji tarafından sayısal olimpiyatlar sınavı ve bilim şenliği yapıldı.

GÜNCEL 25.03.2013 10:40:55 0
FATİH KOLEJİNDE SAYISAL OLİMPİYAT SINAVI VE BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI
Bin 200 öğrenci sınavda ter dökerken, aileleri ise okul içinde ve dışında heyecanla çocuklarının çıkmasını beklerken, okul tarafından açılan stat ve sergileri gezdi. Özel Fatih Koleji Müdürü Suat Bilir, okullarında yapılan ve Karabük ile ilçelerinden gelen bin 200 öğrencinin sayısal olimpiyatlarına katıldığını belirterek, “Amacımız Karabük’te eğitim kalitesini arttırmak ve olimpiyatlara öğrenci hazırlayabilmek. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız çalışmada gerek Türkiye gerekse Dünya ile yarışmayı hedefliyoruz” dedi.
Bilir, öğrenciler sınavda ter dökerken veliler içinde öğrenciler hazırlanan bilim şenliği stantlarını açtıklarını da anlatarak, “Öğrencilerimiz tarafından İngilizce fuarlarımız, Fen matematik bilimlerince hazırlanan şenliğimiz, Türkiye’de ilk defa okulumuzda üstün zekalılar eğitimi ve zenginleştirilmiş eğitim stantlarımız, okulumuzun yapmış olduğu Çanakkale restorasyon sergisi gibi değişik etkinlikler de var. Bu inşallah ilerleyen günlerde öğrencilerimizin başarısına katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Veliler ise, çocuklarını sınavdan çıkmasını beklerken, öğrenciler tarafından yapılan değişik deneyleri izledi. Öğrencilerin yaptığı batmayan bataklık ise veliler tarafından ilgiyle izlendi.

Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °