FESTİVAL KOMİTESİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Altın Safran Belgesel Film Festivali Düzenleme Komitesi Komite Başkanı-Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda Toplandı

GÜNCEL 8.12.2015 13:50:48 0
FESTİVAL KOMİTESİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Programının uymamasından dolayı toplantıya katılamayan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak´ın dışında tam kadro toplanan Komitede 2015 yılında 16´ncısı düzenlenen Altın Safran Belgesel Film Festivalinin değerlendirilmesi yapılırken, Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan tarafından festival boyunca yapılan etkinlik ve çalışmalar slayt eşliğinde anlatıldı.
Daha sonra komite üyeleri 2015 yılındaki ve bir sonraki yıl yapılacak olan festival hakkındaki düşüncelerini, fikirlerini dile getirdiler.
Toplantının son bölümünde tüm üyelerden festival halka daha fazla nasıl yansıtılabilir, yeni alt tema hakkındaki düşünceleri gibi fikirleri soruldu ve karşılıklı istişarelerde bulunuldu.
Toplantı sonunda festivalin tüm olumsuz faktörlere karşın özellikle ulusal basında geniş yer aldığını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Bir memlekette sanat etkinlikleri az insanın katılımı ile yapılır ama git gide yaygınlaşır. Buna örnek verecek olursak, belgesele ilk yıldaki ilgi ile şimdiki ilgi, belgesele olan merakın çok daha arttığını düşünmekteyim. Bununla birlikte halkımızın fotoğraf, belgesel hatta yan temaya bile daha duyarlı olduğunu görmekteyiz. Toplum yönünden katılımın çok daha fazla olacağını düşünmekteyim “ dedi.
Komite Üyelerinin Muallimler Birliği Binasının yeniden kazandırılmasının önemine değindikleri toplantıda, Muallimler Birliği Binasının Safranbolu´ya kazandırılmasının şerefine nail olduklarını kaydeden Başkan Aksoy, “Bunu bir şeref olarak görüyorum çünkü, Safranbolu´nun 1940´lı yıllarda çekilmiş bir fotoğrafı geçti elimize. Bu fotoğrafta Muallimler Birliği Binası Safranbolu görseline çok güzel bir fon oluşturuyor.
“Daha sonra çekilen bir fotoğrafta da ne yazık ki binanın bir harabeye dönüştüğünü görüyoruz. Biz arkadaşlarımız ile yoğun bir gayret ve çalışma içerisine girerek bu güzel eserin yeniden ayağa kaldırılmasını ve bir an evvel Safranbolu´ya kazandırılması gerektiğini düşündük. Bu azim ile de bu yıl gerçekleştirdiğimiz festivalimizde açılışını gerçekleştirdik ve yeniden ilçemize kazandırdık” şeklinde konuştu.
Festivalin geçmiş yıllara oranla uluslararası olma özelliğini kazandığını, geçmiş yıllarda kardeş şehirlerden Belediye Başkanları ve üniversitelerden gelerek uluslararası niteliğini aldığını, özellikle bu yıl TÜRKSOY, Medeniyet Araştırmaları Merkezi, Jüri üyelerimizin konunun uzmanı olması, yurt içi ve yurt dışından bilim adamlarının konferansları, ulusal ve yerel basınımızın ilgisi festivalin uluslar arası bazda adından çok daha söz ettirmesine neden olan faktörler olduğunu dile getiren ve festivalin diğer illerde gerçekleştirilen film festivallerine oranla çok daha az bir bütçe ile yapıldığına dikkat çeken Aksoy, “Bu yıl festivalin ulusal medyada daha fazla yer alabilmesi için bir PR şirketi bizlere destek verdi. Bu kapsamda ulusal yayın yapan çok sayıda televizyon kanalı, gazete ve dergi Safranbolu´dan ve festivalden söz etti” dedi.
Aksoy konuşmasının sonunda, “Ben öncelikle festivalimize verdiğiniz katkılardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biliyorum ki gelecek yılda da aynı heves ve şevk ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah 2016 yılı Ocak ayının ilk haftası itibari ile 17. sini düzenleyeceğimiz festivalimizin hazırlıklarına başlamak ve startını vermek üzere çalışmalarımıza başlamalıyız diye düşünüyorum” dedi.


Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °