Feyzanur Hayat Verdi

Bartın'da, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve organları, Ankara'daki 3 hastaya nakledilen bedensel engelli Feyza Nur Derecik'in (15) Karabük'ün Yenice ilçesinde defnedildi.

GÜNCEL 1.02.2012 16:40:26 0
Feyzanur Hayat Verdi

Atatürk Mahallesi Mevlana Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı kılındı. Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve çok sayıda vatandaşında katıldığı cenaze namazında Feyza Nur'un babası Cevat Derecik yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kılınan cenaze namazının ardından Feyza Nur' Atatürk Mahallesi Cumayanı Aile Mezarlığı'nda defnedildi. Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşayan ve hidrosefali (beyinde su toplanması) hastalığına bağlı olarak doğuştan engelli olduğu belirtilen ve geçtiğimiz Ekim ayında
epilepsi tanısı konulan Feyza Nur Derecik, bu rahatsızlığı dolayısıyla Bartın Devlet Hastanesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmüştü. Daha sonra evine dönen Derecik, yaklaşık bir ay önce baygınlık geçirmeye başlamış ve 2 gün önce yeniden rahatsızlanan Feyza Nur, ailesi tarafından Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ve yoğun bakım ünitesine alınan Derecik'in beyin ölümü gerçekleşmişti.
Doktorların durumu aktardığı ailesi, Feyza Nur'un organlarını bağışlama kararı alarak Ankara'daki 3 hastaya nakli sağlanmıştı.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °