Fotoğraf Yarışmasında Başvurular Devam Ediyor

Bu yıl 20. si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan Fotoğraf Yarışmasına ilgi her gün biraz daha artıyor.

GÜNCEL 27.08.2019 11:06:47 0
Fotoğraf Yarışmasında Başvurular Devam Ediyor

 

Ana teması´´Kültürel Miras ve Korumacılık´´olan bu yıl yan teması ise ‘Safran´´olarak belirlenen Festivalde onlarca etkinlik ve çok sayıda programın hazırlığı devam ediyor.

Şu ana kadar 50´yi aşkın başvurunun olduğunu belirten, Belgesel ve Fotoğraf yarışmasının jürisinde alanında uzman isimlerin yer alacağını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 'Komite olarak sürekli toplantılar yapıyoruz. Festivalin 7´den 70´e hitap etmesi kadar önemli olan çok değerli belgesel ve fotoğraf arşivlerimizin oluşması. 20 yıldır yapılan yarışmalar sayesinde ilçemizde hem ülkemizin hem de dünyanın birçok bölgesinin somut ve soyut mirası arşivlenmiş oldu. Bu yıl da belgesel ve fotoğraf alanında yarışmalarımız var. Belgesel ve fotoğraf yarışmalarının başvuruları başladı. Rekor sayıda başvuru var. Belgeselde amatör ve profesyonel, fotoğrafta ise siyah-beyaz ve renkli kategorilerinde. Birbirinden değerli jüri üyeleri değerlendirecek. Önemli olan dereceye girmek değil, bu eserleri ortaya çıkartmak.' diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada başvuruların 12 Eylül olduğu belirtildi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °