G7 ülkeleri, Rusya´ya karşı yaptırım önergesi üzerinde anlaşma sağlayamadı

G7 ülkeleri, Esad rejiminin gerçekleştirdiği kimyasal saldırılarda, müttefiki Rusya´ya karşı yaptırım önergesi üzerinde anlaşma sağlayamadı.

GÜNCEL 11.04.2017 23:22:23 0
G7 ülkeleri, Rusya´ya karşı yaptırım önergesi üzerinde anlaşma sağlayamadı

 

G7 ülkeleri, Suriye´deki kimyasal saldırıyı görüşmek üzere İtalya´nın Lucca kentinde toplanmıştı. G7 ülkeleri, Suriye´de rejim güçlerinin gerçekleştirdiği kimyasal saldırıyı kınarken, müttefiki Rusya´nın, Suriye´nin yanında yer almasını eleştirmiş, durum bu şekilde devam ettiği sürece, G7 ülkelerinin Rusya´ya karşı ciddi yaptırımlar uygulayacağı konuşulmuştu. 

G7 ülkeleri, İngiltere tarafından ortaya atılan, Rusya´ya karşı yaptırım önergesi üzerinde henüz bir anlaşma sağlayamadı. İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano yaptığı açıklamada, Rusya´yı ilişkilerin kesilmemesi gerektiğini ve Rusya ile diyalog yolunu tercih ettiğini dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise G7 Zirvesi´ne katıldıktan sonra Suriye konusunu görüşmek için Rusya´ya gitti. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Suriye´deki saldırılarla ilgili Beşar Esad´ın ülkenin geleceğinde rol almayacağı açıklanmasında bulundu.
Esad rejiminin 4 Nisan´da İdlib´in Han Şeyhun kentine kimyasal saldırı düzenlemesi sonucu 100´den fazla kişi hayatını kaybederken 500´den fazla kişi de yaralanmıştı. 


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °