“Gayemiz Türk ekonomisine değer üretecek bir sürdürülebilir iş modelini ortaya koymaktır.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alparslan Bayraktar, yayınladıkları 2020 Sürdürülebilirlik Raporu´nda, “Gayemiz Türk ekonomisine değer üretecek bir sürdürülebilir iş modelini ort

GÜNCEL 4.08.2021 20:09:59 0
“Gayemiz Türk ekonomisine değer üretecek bir sürdürülebilir iş modelini ortaya koymaktır.”

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alparslan Bayraktar, yayınladıkları 2020 Sürdürülebilirlik Raporu´nda, “KARDEMİR, Kurtuluş Savaşından sonra, Türkiye´de sanayileşme hamlesinin en önemli mihenk taşlarından biri olarak kurulmuş, ilk entegre demir çelik fabrikasıdır. Temelleri 3 Nisan 1937 tarihinde atılan bu fabrika, 84 yıllık köklü bir geçmişe ve sanayi kültürüne sahiptir. Kardemir olarak, gayemiz; çevreye ve insana duyarlı, geleceğin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilecek ve ürettiği katma değerli ürünlerle Türk ekonomisine değer üretecek bir sürdürülebilir iş modelini ortaya koymaktır.Sürdürülebilirlik çalışmalarımızı paydaşlarımıza en doğru şekilde aktarmak amacıyla 2020 yılında ilk Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayınladık ve akabinde Kasım 2020´de açıklanan BIST nezdindeki Sürdürülebilirlik Endeksinde ilk kez yer aldık.” dedi.


“Çevre ve iklim üzerindeki etkilerimizi azaltıyoruz. “

Çevre yatırımlarıyla çevre ve iklim üzerindeki etkileri azalttıklarını ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alparslan Bayraktar, “Faaliyetlerimizi yürütürken ‘sağlıklı çevre, verimli üretim´ prensibi çerçevesinde hareket ediyoruz. Çevre yatırımlarımız ile çevre ve iklim üzerindeki etkilerimizi azaltıyoruz. Hem kaynakların korunmasına hem çevre bilincinin artırılmasına odaklanıyoruz. Çalışanlarımıza, haklarına saygılı, güvenilir, emniyetli, eşitlikçi, gelişimin desteklendiği ve kapsayıcı bir iş ortamı sunuyoruz. Küresel sürdürülebilir kalkınma ajandasını yakından takip ediyor ve iş modelimize güncel gelişmeler doğrultusunda yön veriyoruz. Bu kapsamda, Birleşmiş Milletler tarafından ortaya koyulan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını benimsiyor ve sürdürülebilirlik çalışmalarımızı bu amaçlar ile uyumlu hale getiriyoruz. Çeliğin geleceğine uzanan yolun sürdürülebilirlikten geçtiğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Sürdürülebilirliği odağımıza alarak yürüttüğümüz çalışmaları 2021 yılı Kardemir Sürdürülebilirlik Raporu ile paydaşlarımızla paylaşıyoruz. Kardemir´in operasyonel ve finansman kazanımları yanında; şeffaf ve hesap verebilir yönetim ilkesiyle bu sene ikincisini hayata geçirdiğimiz bu çalışmada, Şirketimizin, sürdürülebilirlik vizyon ve uygulamalarını, elde edilen performans sonuçlarını paydaşlarımıza şeffaf ve bütüncül bir çerçevede aktarıyoruz. Daha güçlü bir kurumsal yapı için başladığımız sürdürülebilirlik yolculuğumuzda bu günlere kadar desteklerini esirgemeyen, başarı yolculuğumuza eşlik eden başta çalışanlarımız, hissedarlarımız, tedarikçi ve iş ortaklarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °