Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Safranbolu`da tören düzenlendi.

GÜNCEL 19.09.2014 13:59:51 0
Gaziler Günü Kutlandı

Şehitler Anıtı`nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı`na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Ardından Jandarma Üsteğmen Serkan Bayraklı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Bakraklı, konuşmasında şunları söyledi:

'Bugün burada en büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün bizlere emanet ettiği bu güzel vatanın bütünlüğünü korumak, demokratik, laik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin devamlılığını sağlamak, milletimizin huzur ve güvenliğinin temini uğruna, generalinden erine, öğretmeninden polisine vatan savunmasında kolunu bacağını kaybedip `Vatan sağ olsun` diye haykıran yüce insanları, gazilerimizi anmak için toplandık. Türk milletinin asker-millet olmasından kaynaklanan vatan sevgisi, görev bilinci, dürüstlük gibi karakter özellikleri, vatan savunmasında hayatını seve seve feda eden, bu yolda sakatlanarak gazi olan herkes için ateşleyici bir güç olmuştur. Bu öyle bir güçtür ki, Türk tarihinde bir çok defa kendini göstermiş ve `bitti` denilen, `çöktü` denilen bir millet yeniden doğmuştur. Kurtuluş mücadelemizde Kore`de, Kıbrıs`ta ve halen kararlılığından ödün vermeden yürütüle iç güvenlik harekatında vatanın bütünlüğünü korumak, asayiş ve huzuru temin için vazife esnasında yaralanan, sağlığını kaybeden yüce insanlara, gazilerimize minnet borçluyuz. Onlar milletimizin kendilerine yüklemiş olduğu görevi layıkıyla yerine getirmiş ve milletin gönlünde kahraman olmuşlardır. Onlara verilen `Gazi` unvanı Türk milletinden bir armağandır. Bu haklı gururu hem kendileri hem aileleri içlerinde hissetmeleri, anne ve babalar evlatlarıyla sonuna kadar övünmelidir. Bu gün üzerinde yaşadığımız her karış vatan toprağını bize şehit ve gazilerimizden bir emanet olduğunun bilinciyle dün olduğu gibi bugünde hayatımızı feda etmekte çekinmeyeceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sizlerle gurur duyuyoruz. Yüce Türk milleti daima yanınızdadır ve yanınızda olmaya devam edecektir. Biliniz ki, canınız ve kanınız pahasına yürüttüğünüz vatan görevi, aynı azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Bugünlere ulaşmamızı sağlayan vatan uğruna ölüme meydan okuyan kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve acil şifalar diliyor, Gaziler Günümüzde Türk milletinin bir parçası olarak yanlarında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.'

Konuşmanı ardından şiirler okunurken, Safranbolu Şehir Mezarlığında Kur`an okundu. Kaymakam Murat Bulacak ve beraberindekiler şehit mezarlarını ziyaret etti.

Törene, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Taner Şahin, İlçe Garnizon Komutan Vakili Jandarma Yüzbaşı İsmail Aktan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin Ayvalık, dair müdürleri, gaziler ile şahit aileleri katıldı. 

 


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °