'Göçükte yaralanan 13 kişiden 8´inin tedavisine devam edilmektedir.'

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karabük - Bartın yolu Bahçecik mevkiinde yoğun yağış sonucu bir köprüde meydana gelen göçükte yaralanan 13 kişiden 8´inin tedavisine devam edildiğini duyurdu

GÜNCEL 11.08.2021 19:08:16 0

 

Bugün Sinop´ta ve Bartın´da yaşanan sel felaketlerinin ardından AFAD konuya ilişkin açıklama yayımladı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Sinop ve Bartın´da yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye ek takviyeler yapıldı. Sinop´ta mahsur kalan vatandaşlar için 3 hava aracı görevlendirildiğini duyuran AFAD, Bartın´da gerçekleşen sel felaketinde kaybolan 1 vatandaşın ise arama kurtarma çalışmalarının 3 ekip tarafından devam ettiğini duyurdu.

Bartın´da yaşanan sel felaketinde kaybolan vatandaşı arama çalışmaları sürüyor
AFAD tarafından yapılan açıklamada Bartın´da yaşanan sel felaketi için çok sayıda ekip görevlendirildiğini belirtilerek şu ifadeler kaydedildi:
“11 Ağustos 2021 tarihinde Bartın genelinde başlayan aşırı yağışlar sonucu, sel ve heyelan meydana gelmiştir. Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmalarına Bartın AFAD il müdürlüğünden 6 personel (3 ekip) ile devam edilmektedir. Yürütülen çalışmalara destek vermek üzere, Ankara, Karabük, Sakarya ve Samsun AFAD il müdürlüklerinden 32 personel ile 6 araç, 1 bot, 5 motopomp ve 1 arama köpeği; Jandarma Genel Komutanlığı´ndan ise sualtı arama ekibi olay bölgesine sevk edilmiştir. Sağlık Bakanlığı´ndan toplam 12 personel ve 4 ambulans ve ilçe itfaiye ekipleri olay bölgesinde görev yapmaktadır. Karabük - Bartın yolu Bahçecik mevkiinde yoğun yağış sonucu bir köprüde meydana gelen göçükte yaralanan 13 kişiden 8´inin tedavisine devam edilmektedir. Ulus ilçesine bağlı 12 köye elektrik verilemediği bilgisi alınmıştır.”

Sinop´ta yaşanan sel felaketi için 3 hava aracı 32 personel ile 10 araç, 3 bot ve 2 motopomp, 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyder görevlendirildi
Sinop´tan yaşanan sel felaketine yönelik AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Sinop ilimizde, 11.08.2021 tarihinde başlayan aşırı yağışlar şehir merkezi ve Ayancık ilçesinde etkili olmuş, bölgede sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Sinop´ta mahsur kalan vatandaşlar için Genelkurmay Başkanlığı´ndan 1, Sahil Güvenlik Komutanlığı´ndan 2 olmak üzere 3 hava aracı görevlendirilmesi yapılmıştır. Ayrıca Sinop, Tokat ve Samsun AFAD il müdürlüklerinden 32 personel ile 10 araç, 3 bot ve 2 motopomp bölgede görevlendirilmiştir. Sinop Türkeli Ayancık yolunun ulaşıma kapandığı bilgisi alınmıştır. Bölgede yapılan çalışmalara Karayolları´ndan 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyder katılım sağlamaktadır. Belediye´nin de itfaiye ekipleri su boşaltma çalışmaları yapmaktadır. SAKOM´dan alınan bilgiye göre Sinop Ayancık Devlet Hastanesi tahliye edilmektedir. 11.08.2021 tarihinde Ayancık´ta 240,5 mm, Boyabat´da 76,6 mm, Dikmen´de 54 mm, Erfelek´te 78,6 mm, Gerze´de 72,4 mm, Merkez´de 83,8 mm, Türkeli´nde 88,8 mm yağış düşmüştür. Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden yapılan uyarıya göre Sinop çevrelerinde bugün ve yarın da yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri/12 saat) yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”


Salı 26.4 ° / 5.9 °
Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °