Grizuda ölen 263 madenci dualarla anıldı

3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak´ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 263 maden şehidi facianın 26. yıl dönümünde törenle anıldı.

GÜNCEL 5.03.2018 18:27:48 0
Grizuda ölen 263 madenci dualarla anıldı

 

Facianın meydana geldiği Kozlu Müessesesinde Uzunmehmet kuyu başında düzenlenen anma törenine Vali Yardımcısı Vekili ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile maden şehitlerinin aileleri ve maden işçileri katıldı. 
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, grizu şehitlerinin 26. yıldönümünde yaptığı konuşmada “Zonguldak Maden Havzası´nın 170 yıllık üretim tarihinin en büyük faciasını bundan 26 yıl önce 3 Mart 1992 tarihinde burada, TTK Kozlu Müessesemizde yaşadık. Faciada 263 madenci kardeşimiz şehit oldu. Başta 3 Mart şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına ve madenci kardeşlerimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları Cennet olsun. Yaradan Me

/resimler/2018-3/5/1830244900757.jpg

 

vlam bir daha bizlere maden kazaları yaşatmasın. Bildiğiniz gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesi operasyonları Afrin bölgesinde sürüyor. Operasyonların başka bölgelerde de devam etmesi bekleniyor. Bizler de Genel Maden İşçileri Sendikası olarak tüm halkımız gibi ilk günden bu yana maddi ve manevi olarak ordumuzun ve devletimizin yanındayız. Maden İşçileri ve sendika personelimizle birlikte bu mücadeleye maddi olarak mütevazı bir katkıda bulunduk. Katkıda bulunan tüm madenci kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Allah ordumuza ve kahraman askerlerimize yardım etsin. Bu mücadelede şehit düşen asker ve sivil tüm kahramanlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Biz terör örgütlerine ve arkasındaki karanlık güçlere karşı verilen bu mücadelede her zaman devletimizin ve ordumuzun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 
Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
“3 Mart sadece Türkiye madenciliğinin değil dünya madenciliğinin en büyük travmalarından biridir. Dolayısıyla 3mart 1992 yılında hayatını kaybeden maden işçilerine

 tekrar saygıyla ve minnetle anıyorum. Aramızda onları çocukları olanlar var, torunları olanlar var en yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar mevcut şuanda sınırda devam eden operasyonda şehit düşen bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor yakınlarına başsağlığı diliyorum. 
Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya da grizu şehitlerini anma töreninde yaptığı konuşmada şöyle konuştu: Bundan tam 26 yıl önce ekmek parası için yerin yüzlerce metre altında bu elim kaza neticesinde hayatını kaybeden ve şehit olan madencilerimize tekrar rahmetle anıyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Konuşulacak çok şey var. Bizler her birimiz, dünyaya gelen her bir insan evladı kendisi için, ailesi için, ülkesi için bir mücadele içine giriyor. Bu mücadelenin en zorunu siz madenci kardeşlerimiz yapıyorsunuz. Yerin yüzlerce metre altında bu çabayı sarf etmek kolay bir şey değil. Allah´ım sizleri kazadan beladan saklasın. Yine ekmeğini zor şartlarda kazanan askerimiz ve polisimiz var. Onlarda aynı şekilde ölümü göze alarak vatanı milleti için sınır ötesinde çeşitli operasyonlar yapıp ezan dinmesin bayrak inmesin canlarını siper ediyorlar. Onlara da buradan muzafferiyetler diliyorum Allah´ım korusun” dedi. Program, yapılan dualar ile son buldu. 


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °