GÜMÜŞHANE´DE ‘SAFRANBOLU MODELİ´ ÖNERİSİ

Kayak Milli Takım Antrenörlerinden Ertürk Yakut, restore edilmeyi bekleyen 37 yapının ‘Safranbolu Modeli´yle ayağa kaldırılması gerektiğini ifade etti.

GÜNCEL 6.02.2017 21:21:59 0
GÜMÜŞHANE´DE ‘SAFRANBOLU MODELİ´ ÖNERİSİ

 

Gümüşhane´de kayak sevdalıları, şehrin eski yerleşim yeri olan ve kent merkezinde 3 kilometre mesafede bulunan tarihi Süleymaniye Mahallesi bitişiğinde kurulması planlanan ve yıllardan beri konuşulan Süleymaniye Kayak Merkezi projesine dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.
Süleymaniye Mahallesinde bulunan ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Süleymaniye Ulu Camii avlusunda toplanan kayak sevdalıları kar nedeniyle kayak merkezinin yapılacağı bölgeye çıkamayınca mahalle içinde açıklama yaparken Kayak Milli Takım Antrenörlerinden Ertürk Yakut, “Biz hep şunu hayal ediyoruz: Burada restore edilmeyi bekleyen 37 yapının ayağa kalkmış olmasını, buranın Safranbolu modeliyle ayağa kalkabileceğini düşünüyoruz. Bu noktada restore edilmesiyle ilgili Gümüşhaneli işadamlarının taşın altına elini koymalarını bekliyoruz. Büyükşehirlerdeki büyük işadamlarımız her bir restorasyonu üstlense 6 ayda burayı ayağa kaldırabiliriz. Devletimiz de mekanik tesisi kurduğu zaman burası bir anda ayağa kalkabilir. Yeter ki isteyelim, Gümüşhane için taşın altına elimizi koyalım” dedi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °