Haluk Levent´ten Yenice Halkına ‘Hes´e Hayır´ Desteği

Rock sanatçı Haluk Levent Konser vermek üzere geldiği Karabük´te Yenice ilçesine giderek burada yapılması planlanan ‘HES´e Hayır´ desteği verdi.

GÜNCEL 23.03.2018 16:21:10 0
Haluk Levent´ten Yenice Halkına ‘Hes´e Hayır´ Desteği

 

Haluk Levent ile fotoğraf çektirmek isteyenler birbirleri ile yarıştı.
Karabük´ün Yenice ilçesinde doğal yapısı nedeniyle insan elinin değmediği Şeker Kanyonu´na hidroelektrik santrali (HES) yapılması planlanıyor. Yenice Platformu biyoçeşitlilik açısından en zengin 100 orman arasında yer alan Yenice Ormanları´nı ve Şeker Kanyonu´nu korumak üzere harekete geçti.
2013 yılında tepkiler nedeniyle rafa kaldırılan HES projesi 5 yıl sonra yeniden gündeme geldi. Şubat ayında yapılan İl Genel Meclisinde proje 3´e karşı 12 oyla kabul edilmişti.
Daha önce Şeker Kanyonu´nda insan zinciri yaparak kamuoyunun dikkatini çekmeyi başaran Yeniceliler, bu kez de sanatçı Haluk Levent´e çağrıda bulundu. Konser vermek üzere Karabük´e gelen sanatçı Haluk Levent Yenice halkının çağrısına duyarsız kalmayarak Yenice ilçesine gitti. Burada Platform üyeleri ile birlikte Şeker Kanyonu´nu ziyaret eden Levent mücadeleye destek verdi.
Sanatçı Haluk Levet, HES´İN özellikle ülkenin çok önemli turizm geliri olabilecek, ya da insanların geçimini sağladığı doğanın en güzel yerlerine kurulmasını anlamadığını belirterek, 'Yenice halkı ile dayanışmaya geldim. Biz bu HES´in buraya yapılmasına karşıyız. Doğayı tahrip etmeden yaralamadan yapılacak yerlerde var. İşletmecilerin bazen işine geliyor. Biraz daha kar ederiz diyorlar. Biz Yenice halkının yanındayız ve biz burada HES istemiyoruz” dedi.
Levent, platform üyeleri ve vatandaşlarla birlikte ellerini kaldırarak ‘HES´le Hayır´ diyerek tepkilerini ortaya koydu. Açıklamaların ardından kanyonda bulunanlar Haluk Levent ile fotoğraf çektirme yarışına girdi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °