Hatay´a şehit ateşi düştü

Hakkari´nin Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi kırsalında arama tarama faaliyetleri sırasında Irak´ın kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bilal T

GÜNCEL 16.11.2017 21:15:57 0
Hatay´a şehit ateşi düştü

 

Hakkari´nin Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi kırsalında arama tarama faaliyetleri sırasında Irak´ın kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bilal Türkmen´in Hatay Payas ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
4 yıllık Piyade Uzman Çavuş Bilal Türkmen´in, Bingöl 49. Komando Tugayı´ndan, Hakki Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığında geçici görev ile gittiği öğrenildi.
Piyade Uzman Çavuş Türkmen´in şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından Payas´ın Karbeyaz Mahallesi Bayır Sokak´ta oturan babası Mustafa Türkmen ve annesi Elif Türkmen´e verildi. Askeri yetkilileri ve ambulansı gören anne Elif Türkmen´in feryadı yürekleri dağladı. Baba Mustafa Türkmen´in gözyaşları da dinmedi.
5 kardeş oldukları öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Türkmen´in bekar olduğu ve yaklaşık iki ay önce izine geldiği öğrenildi. Şehitlik haberini duyan komşuları ve yakınları taziye evine akın ederken, şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °