'Hayal Satmayacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Eren, Safranbolu halkından büyük destek gördüğünü belirterek, çalışmalarına hızla başladığını söyledi.

SİYASET 28.01.2014 20:45:59 0

İki dönem Safranbolu Belediye Başkanlığı ve bir dönem milletvekilliği yapan Mustafa Eren, seçim şartlarında her adayın görsel sunumlarla projeler sunduğunu ancak geçmişte olmaz denilen projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti. Ayağı yere basan projelerle halkın karşısına çıkacağını belirten Eren, “Hayal satmayacağız, kimsenin oyuna hayali şeylerle talip değiliz” dedi.

  57 yıllık ömrünün bu kentte geçtiğini kaydeden Eren, “Benim 57 yıllık ömrüm bu kentte geçti. Kentin sorunlarını sıkıntılarını benden daha iyi bilen bir arkadaşımızın olduğuna inanmıyorum. Milletten aldığı görevi yaptıktan sonra memleketinde yaşayan tek kişiyim ben burada. Safranbolu’da 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. 1989 yılında ilk aday olduğumda benim sloganım şöyleydi; ‘Koruyarak mı Yaşayalım, Yaşayarak mı Koruyalım?’ Biz ‘yaşayarak koruyalım’ı seçtik ve bugün Safranbolu Dünya Miras listesinde yer aldıysa bizim zamanında teşhisi doğru koymamamızın neticesidir. Teşhisi doğru koyarsan tedaviyi de hemen yaparsın. Safranbolu’nun gelişmesinde koyduğumuz tanı ile Safranbolu turizmde ve eğitimde şimdi belli bir noktaya geldi. Safranbolu bugün yalanabilir ve tercih edilen bir kent haline gelmiş ise bizim zamanında yaptığımız atılımlar bunun temellerini atmıştır. Bakın bugün devletin buraya yapacağı bir yurt için yer arayışı kaç yıldır devam ediyor. Safranbolu Belediyesi yapılacak bir yurt için yer gösteremiyorsa bu bir acizliktir. Artık seçim sürecine girdik ve siyaset bundan sonra daha da hızlanacaktır. Konuşulacak çok konular var. Bugün Safranbolu en pahalı suyu içiyor, 15 bin emekli kentin yaşadığı emeklilerimizin sorunlarını içinde yaşayarak biliyorum. Belki onların cebine para çıkartıp katkı sağlamayacağız ama onların geçimlerini kolaylaştırmak adına indirimler yapacağız. Bugün İmar planından dolayı elinde tapusu kalmayan vatandaşımızın mağduriyetlerini biliyoruz. Safranbolu Belediyesinin bütçesinin 5 yılda 5 kat arttığı söyleniyor peki belediyenin borcu bu bütçeden fazla olduğunu kimse belirtmiyor. Yapılan hizmete bakıldığında bu bütçeyi aşan bir hizmet var mı siz karar verin. Belediyelerin borcu olması normaldir, çünkü halk hizmet bekler, sizde hizmet verirken borç yapabilirsiniz ancak yapılan hizmetle endekslersek sonuç ne olur bilemem. Cenab-ı Allah bana nasip edip bu hizmette göreve gelirsem güler yüzlü ve kapısı açık bir belediye anlayışımız olacak. Benim hayat felsefem de böle oldu. Belediye doğumundan ölümüne kadar vatandaşa hizmet etmelidir. Ne derdi varsa belediyeye rahatlıkla gelmelidir. Safranbolu’nun hayata geçilebileceği projeleri vaad ediyorum. Safranbolu’nun geçmişte olduğu gibi bugünde iki ayağı var. Turizm ve eğitim. Bu konuda gelişmek için belediye her imkanını kullanacaktır. Şehir içindeki trafik sorunu çözmek zorundayız ve bu sorunları ayağa yere basan projelerle sunacağız” dedi. 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °