HELAL OLSUN ÇOCUKLAR SİZE!

HELAL OLSUN ÇOCUKLAR SİZE!

Ülkü Akın Ortaokulu öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında okul bahçesinde ay-yıldız oluşturarak İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını hep bir ağızdan okudu.

 

Ülkü Akın Ortaokulu öğrencileri 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilginç bir etkinliğe imza attı. 380 kişilik öğrenci grubu, okul bahçesinde toplanarak ay-yıldız oluşturdu ve hep birlikte İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını okudu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ‘İstiklal Marşı bizim milli mutabakat belgemiz´ sözünden yola çıkarak böyle bir etkinliği gerçekleştirdikleri belirten Okul Müdürü Erdinç Mantıcı, 'Biz Ülke Akın Ortaokulu olarak vatanını, milletini, bayrağını seven; milli, manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Buradaki çocuklar 2023 yılının gençliği, biz de istedik ki bu çocuklarımızın hem kalplerine hem zihinlerine İstiklal Marşı´mızı işleyelim. Cumhurbaşkanımızın da daha önce söylediği gibi ‘İstiklal Marşı bizim milli mutabakat belgemiz´' dedi.

'Okulumla gurur duyuyorum'
380 kişilik grupta yer alan 7´nci sınıf öğrencisi Nuriye Kılıç, İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını da ezbere bilmenin her Türk vatandaşının görevi olduğunu söyleyerek, 'Bu, Atatürk ve şehitlere duyduğumuz saygının bir göstergesidir. İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını bu zamana kadar ezberlememiz gereken bir şeydi, okulumla gurur duyuyorum' ifadelerini kullandı.

'İstiklal Marşı´nın önemini her Türk gencinin bilmesi gerektiğini düşünüyorum'
Bir diğer 7´nci sınıf öğrencisi Zeynep Şahan da duyguları şu cümlelerle dile getirdi:
'Okulumuz yaptığı bu projeden dolayı çok gururluyum. İstiklal Marşı´nın önemini her Türk gencinin bilmesi gerektiğini ve çok büyük bir anlam içerdiğini düşünüyorum. Şehitlerimize, Atatürk´e, atalarımıza saygı içerisinde İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını okuduk. Benim için çok güzel bir şeydi. Çünkü 10 kıtasını bir arada bu şekilde okumak çok ayrı bir anlam içeriyor. Yaptığımız bu projeden dolayı çok mutluyum.'

 



24.3° / 3.3°