Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak

25 yıl önce kurulan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı, geçtiğimiz hafta yaptığı Genel Kurulun ardından yönetimini belirledi.

GÜNCEL 9.11.2013 16:36:43 0
Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığına Taha Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve LC Waikiki ortaklarından Şefik Dizdar getirildi. Yönetim Kurulunun belirlenmesinin ardından açıklama yapan Şefik Dizdar, her şeyden önce hemşerilik bağlarını güçlendirmeyi, gelenek ve görenekleri korumayı amaçladıklarını belirterek, “Bundan 25 yıl önce kurulan vakfımız bir turizm ve kültür kenti olan Safranbolu’muza hizmet vermeyi sürdürmektedir. Geçtiğimiz hafta yapılan Genel Kurul toplantısında yeni bir yönetim kurulu oluşturulmuştur. Genel Kurulun ardından yaptığımız bu toplantıda da görev bölümü yaparak faaliyetlerimize başlamış bulunmaktayız. Her şeyden önce hemşerilik bağlarını güçlendirmeyi, gelenek ve göreneklerimizi korumayı, kültürümüzü tanıtmayı ve turizmimizi geliştirici önlemleri almaya yönelik çalışmaları yapmayı düşünüyoruz. Bu nedenle ilk olarak Danışma Kurulumuzu en kısa sürede toplayıp onların öneri ve görüşlerini ön plana alarak uzun, orta ve kısa vadede yapılacak çalışmaları planlayacağız. Yerel yönetimle iş birliği içerisinde onların yapacakları çalışmalara Safranbolu kültür ve anlayışları çerçevesinde katkıda bulunmak istiyoruz. Turizm işletmelerimize de aynı anlayışla yaklaşarak kültürümüzü yansıtmaları konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Uzun yıllardır yapılmayan Safranbolu Mimari Değerler ve Kültür Haftalarını yeniden yapmayı tasarlıyoruz. Çeşitli yayımlarda ve basında Safranbolu konusunda yazılan ve konuşulanları izleyip, gerektiğinde düzeltmeleri yapacağız. Halk oyunlarımızı, halk müziğimizi ve öteki folklor değerlerimizi geliştireceğiz ve bu alanlarda yapılan çalışmalara destek vereceğiz. Safranbolu dışında bulunan hemşerilerimizle ilişkilerimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu heyecanla göreve başlarken şimdiye değin bu vakfa hizmeti geçen tüm hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Şefik Dizdar, geniş alanlarda çalışmalar yapacaklarını belirterek, basının da kendilerine destek vermesini isteyerek, şunları söyledi.

  “Basının bizim için önemi çok büyük. Eksik gözüken alanlarda çalışmalar yaparak, bu eksiklikleri kısa sürede gidermek için çaba sarf edeceğiz. Safranbolu’nun yukarıdan da görünmesi için incelemelerde bulunduk. Bir örneği Nevşehir Kapadokya’da olan sıcak hava balonları ile Safranbolu’yu da yukarıdan görmenin önünü açmak için çalışma yaptık. Ancak rüzgar sirkülasyonu nedeniyle bunun şuan olması mümkün görünmüyor. Şimdiye kadar birbirimizden kopuk durumdaydık. Artık bugünden itibaren bir araya gelerek Safranbolu ve Karabük için hep birlikte el ele verip çalışacağız ve bu kopukluğu da ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

  Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı şu isimlerden oluştu:

  “Başkan Şefik Dizdar, Başkan Yardımcısı Osman Natıroğlu, Başkan Yardımcısı İsmail Tımar, Genel Sekreter Yılmaz Gülce, Sayman İsmail Şengül” (Ersin TURAN)


Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °