HİDROELEKTRİK SANTRALİ İÇİN OLUMLU KARARI VERİLDİ

Bartın’ın Ulus ilçesi ve Karabük'ün Safranbolu ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ovacuma Çayı üzerinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Çevresel Etki Değerlendirme”

GÜNCEL 23.04.2013 11:35:10 0
HİDROELEKTRİK SANTRALİ İÇİN OLUMLU KARARI VERİLDİ
Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Orsa Enerji Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş.’nin Ovacuma çayının üzerinde yapması planlanan hidroelektrik santraline Bakanlık tarafından olumlu kararı verildi. Projeden etkilenecek muhtemel ilçe köylerini bilgilendirme toplantısı sonucunda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ise şöyle denildi:
'İlimiz, Ulus İlçesi ve Karabük İli, Safranbolu İlçesi sınırları içerisinde Ovacuma Çayı üzerinde Orsa Enerji Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 'Orsa-1 Regülatörü ve HES (6,40 MWm/6,04 MWe), Kırma Eleme Tesisi ve Beton Santralı' Projesine ait Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu ile ilgili olarak İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nca yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda söz konusu proje hakkında 17/07/2008 tarihli ve 26939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği” nin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı verilmiştir.”

Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °