Hizmet alamayan köylüler referanduma gitti

Hizmet alamayan köylüler referanduma gitti

Kastamonu´nun Araç ilçesine bağlı Şirin Güney köyü sakinleri yeterli hizmetleri alamadıkları için kendilerine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Safranbolu´ya bağlanmak için referanduma gitti.

 

2004 yılında ilk referanduma giden ve sandıktan evet çıkmasına rağmen mahkemeye taşınan seçimle Safranbolu´ya bağlamayan Şirin Güney köyü sakinleri 14 sene sonra ikinci kez sandık başına gitti. 50 haneli köyde sandık başına giden köylülerin 40 ´Evet´ oyuna karşı sandıktan 10 ´Hayır´ oyu çıktı. 
Köy muhtarı Şükrü Akbaş, Kastamonu´nun kendilerine 100 kilometre, Karabük´ün ise 40 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyerek, “Sosyal bakımdan bize Safranbolu ilçesi daha yakın. Daha öncede bir referandum yaptık ve ‘Evet´ çıkmasına rağmen konu mahkemeye gitmişti. Benden sonra gelen muhtarda Safranbolu´ya bağlanmadı. Ben yeniden muhtar olunca tekrar referanduma gitme kararı aldık. Köyümüzde 68 seçmen var ve Safranbolu´ya geçmek istiyoruz. Bizim hastanemiz pazarımız hepsi Safranbolu´da. Araç´a ancak bir mahkeme işi olunca gidiyoruz. 500 metre aşağımızdaki köy bile Safranbolu´ya bağlı, biz ise Araç´a bağlıyız. Evliyalar yatağı Kastamonu´dan memnunuz ama Safranbolu daha yakın, her işimizi orada görüyoruz” dedi. 
Köy sakinlerinden Mustafa Didik ise, referanduma gitmelerinin en başındaki etkenin köylerinin Kastamonu´ya çok uzak olması olmasını belirterek, yatırımlardan hiç faydalanamadıklarını 112 bile aradıklarında hastalarının en yakın yer yerine mecburen Kastamonu´ya getirmek zorunda olduğunu dile getirdi. 
Mehmet Akbaş ise, köylerine yeterli hizmet gelmediğinden referanduma gittiklerini ifade ederek, “Safranbolu´ya bağlı köyleri görüyoruz hepsinin yolları parke döşenmiş ama bizde kanalizasyon kokusundan bile durulmuyor. Bize bakan yok. En azından Safranbolu´ya geçersek hizmet alırız ve bazı sorumlarımız giderilir” diye konuştu. 



19.6° / 5.8°