Hürkuş-C 2018´de TSK´nın envanterine girecek

Terörle mücadeleye yakın hava desteği sağlaması için TAİ tarafından geliştirilen milli eğitim uçağı Hürkuş´un silahlandırma çalışmalarında sona gelindi. Milli uçak Hürkuş´un silahlı versiyonu Hürkuş-C, 2018 yılında TSK envan

GÜNCEL 28.02.2017 20:17:56 0
Hürkuş-C 2018´de TSK´nın envanterine girecek

 

Türk mühendislerinin ürünü olan ve terörle mücadeleye yakın hava desteği sunması için TAİ tarafından geliştirilen milli eğitim uçağı Hürkuş´un silahlı versiyonu Hürküş-C, 2018 yılında TSK´nın envanterine girecek.

İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenen Hürküş-C, silah sistemleri dışında dijital güvenli haberleşme ile video ve veri linki sayesinde görüntü aktarımı da yapabilecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığına verilecek Hürkuş-C´de, yerli üretimle elde edilen milli mühimmatlar anti tank füzesi UMTAS ile hafif zırhlı/zırhsız sabit ve hareketli hedefler için kullanılan Cirit füzesi bulunuyor.

İHA´dan en büyük farkı...

Termal görüntüleme ve nişangah sistemine sahip olan Hürküş-C´de, zırhlandırılmış yapı, kendini koruma sistemi, gece görüş uyumlu sayısal kokpit ve gelişmiş aviyonik sistemler bulunuyor. 7 adet harici yük istasyonu bulunan ve bin 500 kilograma kadar harici yük kapasitesi bulunan Hürküş-C´nin silahlı İHA´dan en büyük farkı ise taşıma kapasitesi olacak.

2018 yılında TSK´nın envanterine girecek olan Hürkuş-C´de, lazer güdümlü füzelerin dışında iki tane 12.7 milimetrelik makineli tüfek bulunuyor. Ayrıca, kanat altındaki potlara 8´er kilometre menzile sahip UMTAS ile Cirit füzesi takılacak olan milli uçakta, Roketsan üretimi lazer güdümlü roket Mızrak ile birlikte eğitim bombaları BDU33 ve MK106´da kullanabilecek.

Sahada çatışan birliklere yakın atış desteği verecek olan Hürkuş-C´nin en önemli avantajları, 4 saati geçen uzun havada kalma süresi ile dar alandaki yüksek manevra kabiliyeti olarak biliniyor. 11 Türk mühendisi tarafından geliştirilen ve deneme aşamaları devam eden Hürküş-C´nin, 2018 yılında ilk test uçuşlarını gerçekleştirmesi bekleniyor.


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °