Hüseyin Çelebi ve Hacı Halil Mahalleleri İftarda Buluştu

Safranbolu Geleneksel Mahalle İftarları Hüseyin Çelebi ve Hacı Halil Mahalleleri ile devam etti.

GÜNCEL 12.06.2018 14:25:19 0
Hüseyin Çelebi ve Hacı Halil Mahalleleri İftarda Buluştu

 

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği öncesi vatandaşlara sohbet eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, iftarın ardından yaptığı konuşmada, “ Cenabı Hak hepimizin tuttuğu oruçları kabul etsin inşallah” dedi. 

Belediye olarak her akşam ayrı bir mahallede iftar verildiğini hatırlatan Ürkmezer, “ çeşitli nedenlerle kimine katılıyor, kimine katılamıyoruz. Ama ne güzel ki bu akşam bu güzel ortamda sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duydum.  Ben bu vesile ile iftar programlarımıza katılan tüm hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Ramazanın ruhu ancak birlik ve beraberlikle çıkar. Bu birlik beraberlik ruhu da yine beraber hareket etmekle çıkar. İşte bizler Safranbolu´muzun tüm mahallelerine bunu görüyoruz” dedi.

Ramazan ayını huzurlu bir şekilde idrak edebiliyorsak, bayrama aynı huzur içerisinde girebiliyorsak bu başta bu Cennet Vatan uğruna şehit olmuş ve halen de canlarını seve seve vermeye hazır vatan evlatlarının sayesindedir diyerek konuşmasına devam eden Ürkmezer; “ Değerli dostlar geçtiğimiz hafta öğle saatlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız, akşamında ise Sayın İçişleri Bakanımız ile birlikte idik. Onlarında tüm Safranbolulu hemşerilerimize selamları var. Biz bunu orada da gördük. Bakınız bir yandan huzur içerisinde yaşıyoruz, bir yandan demokratik bir ortamda seçimlere giriyoruz, diğer yandan Kuzey Irak´ta, Suriye´de çeşitli operasyonlar yapıyoruz ve Ordumuz her gün daha da güçlenerek tüm bunların üstesinden geliyor. İnşallah ülkemiz her geçen gün çok daha iyiye gidecektir. Ben bu vesile ile dün gece idrak ettiğimiz Kadir Gecemizi ve Cuma günü erişeceğimiz Ramazan Bayramınızı kutluyor, hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ürkmezer, iftar sonrası vatandaşlarla bir süre daha sohbet ederken, iftara katılanlara ve çocuklara çay ve pamuk şeker ikramı yapıldı.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °