İçişleri Bakanlığı Tarafından Hayata Geçirilen Projeye Safranbolu´dan Büyük Destek

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde bir etkinlik gerçekleştirdi. Bütün il

GÜNCEL 6.02.2019 15:50:10 0
İçişleri Bakanlığı Tarafından Hayata Geçirilen Projeye Safranbolu´dan Büyük Destek

 

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu´nun, talimatları ile Bakanlık,  trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayanın hayatını kaybetmesi üzerine harekete geçti. Karayolları Trafik Kanunu´nun 74´üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23´ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile “Yaya Öncelikli Trafik' anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken 'yavaşlamak', buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa 'ilk geçiş hakkını vermesi' zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edildi. Bu kapsamda 81 ilde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla eylem gerçekleştirilecek ve 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı´ ilan edilişi de kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruluyor.

Bu kapsamda tüm yurtta olduğu gibi Korumanın Başkenti Safranbolu´da da bir etkinlik düzenlendi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında düzenlenen Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın etkinliğine Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Burak Ören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Emniyet Müdürlüğü Personeli, Kamu Kurumlarının Müdür ve İdarecileri, Okul Müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”projesi çerçevesinde Safranbolu olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” dedi.  

“Farkındalığı Arttırmak İçin Meydanlarda ve Yaya Geçitlerindeyiz”

/resimler/2019-2/6/1553312295581.jpgŞu anda Ülkenin tüm İl ve İlçelerinde Valiler, Kaymakamlar, Belediyeler ve ilgili Müdürlüklerin, öğrencilerin kısaca her kesimden insanın farkındalığı arttırmak için meydanlarda, okul önlerinde kentin çeşitli yerlerinde toplandıklarını kaydeden Ürkmezer; “ 2019 yılı İçişleri Bakanlığımız tarafından tarfik bilincinin ve trafikte saygınlığın arttırılması açısından Trafik Yılı ilan edildi. Bizler Safranbolu´da çeşitli tanıtımlar, faaliyetler ve bilgilendirici çalışmalara başladık ve bundan sonrada devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın trafik kurallarına saygısını arttırmayı hedefliyoruz. Bu günün özelliği ise yaya geçitlerine ve yayalara saygıyı arttırmak. Tabi hepimiz birer yayayız. Bu nedenle trafikte saygıyı hak ediyoruz.  Bunun için birbirimize saygıyı da arttırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Trafik ışıklarının olduğu bölümde vatandaşların kurallara uyduğunu, uymayanlara tespit edildikten sonra cezai işlem gerçekleştirildiğini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Trafik ışıklarının olmadığı yerlerde de başkasının bizleri uyarmasına gerek kalmadan kurallara mutlaka uymamız gerekiyor. Malumunuz tüm yayalarımız bu yaya geçitlerini kullanıyorlar. İşte geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, engelli vatandaşlarımıza kısaca her yaştan tüm vatandaşlarımıza bütün sürücüleri saygıya davet ediyoruz. İnşallah Safranbolu´da bu önemli kampanya trafik ve saygı bilincini artırır” dedi.

“Okullarda Trafik ile İlgili Eğitimlerimiz Devam Ediyor”

Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurlarının yarısının okul önlerinde, yaya geçitlerinde faaliyette olduklarını ifade eden Ürkmezer; Kaymakamlık olarak okullarda trafik ile ilgili eğitimlerimiz hali hazırda devam ediyor. Yine Kaymakamlığımız, Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediyemiz işbirliği içerisinde Trafik Eğitim Parkuru kurma çalışmalarına başladık.  Ben tekrar ediyorum, tüm sürücülerimizi her yaştan yayaya saygıya davet ediyorum. İçişleri Bakanlığımızın bu projesini takip edip uygulamaya devam edeceğiz. Başta projenin gerçekleşmesini sağlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere, Bakanlığımıza ve burada destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.   

Konuşmanın ardından Ürkmezer,  beraberindeki heyet ve öğrenciler yaya geçitlerinden geçtiler.

Etkinliğin sonunda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, trafikte seyreden araç sahiplerine proje tanıtım broşürünü dağıtırken kısaca projeyide anlattı.

Minik öğrenciler ellerinde Sen Dur Yaşam Durmasın, Sende Bir Yayasın, Dikkatli Geç Yaşamayı Seç, Bu Yolda Birlikteyiz, Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın gibi dövizlerle eşlik ettiler.

 

 

 

 

 


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °