İftar Çadırında İlk Oruçlar Açıldı

Karabük Belediyesi´nin Kent Meydan´ına kurduğu iftar çadırı Ramazan Ay´ının ilk gününde büyük ilgi gördü. Vatandaşlar çadır önünde uzun kuyruklar oluştururken ezanın okunmasıyla birlikte Ramazan´ın ilk orucu büyük bir sevinç

GÜNCEL 7.05.2019 12:36:24 0
İftar Çadırında İlk Oruçlar Açıldı

 

Karabük Belediyesi tarafından Kent Meydan´ında kurulan 600 kişilik iftar çadırı hizmet vermeye başladı. Karabüklü birçok vatandaşta Ramazan Ay´ının ilk orucunu Kent Meydan´ında kurulan iftar çadırında açtı.  İlk iftarda evlerine yetişemeyenler, sosyal bir ortamda iftarını açmak isteyenler ve fakir aileler iftar çadırına akın etti.  Geçtiğimiz yılda aynı yerde kurulan çadırda 600 kişiye iftar sofrası açan Karabük Belediyesi hizmetine bu yılda devam etti. Ramazan Ay´ının son gününe kadar devam edecek uygulama vatandaşların iftarlarını rahatça açmalarına olanak sağlayacak. Kent Meydan´ında, dar gelirli ve iftara yetişemeyen vatandaşlar için kurulan iftar çadırında ilk gün yaklaşık 600 kişi orucunu açtı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,   Ramazan ayının insanları birlik ve beraberliğe en çok yaklaştıran ay olduğunu belirterek, bu konuda herkesi hassas olmaya çağırdı. Karabük Belediyesi olarak kurdukları iftar çadırında yolda kalan, evi uzakta olan vatandaşlarla birlikte ihtiyaç sahibi insanlara hizmet verdiklerini ifade etti.

 


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °