İKİNCİ YARDIM TIR´I DA DUALARLA YOLA ÇIKTI

Safranbolu Belediyesi, Hayır Çarşısı ve Yağmur Derneği tarafından ortaklaşa başlatılan kampanya kapsamında Bayır Bucak Türkmenlerinin Çocukları için alınan yardımları götürecek olan 2. TIR da yola çıktı

GÜNCEL 1.07.2016 16:55:37 0
İKİNCİ YARDIM TIR´I DA DUALARLA YOLA ÇIKTI

 

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kampanya sonucunda un, buzdolabı, teneke yağ, bulgur, adet bebek maması, paket bebek bisküvisi, kıyafetler, deterjan ve yataklardan oluşan yardımlar yola çıkmış ve bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmıştı.
Bugün ise 2. TIR hayırsever vatandaşların katkıları ile yine ağzına kadar doldu ve dualar eşliğinde yola çıktı.
Yapılan duaların ardından kısa bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Safranbolu Belediyemizin Hayır Çarşısı, Yağmur Derneği, Safranbolu gönüllüleri tarafından organize edilen Bayır Bucak Türkmenlerine yardım kapması çerçevesindeki etkinliğimizi ikincisini gerçekleştiriyoruz” dedi.
Geçtiğimiz aylarda da benzeri yardım kampanyası yapıldığını hatırlatan Başkan Aksoy; “Geçen haftada da bir tır göndermiş idik. Ramazan ayındaki kampanyanın ayrı bir başlığı var. O da ´Bebekler Oruç Tutamaz´ kampanyası. Bebek maması, bebek yiyecekleri ve giyecekleri ağırlıkta olan bir kampanya. İhtiyaç oldukça
yapmaya devam edeceğiz. Bu yardımlar, Şanlıurfa yardım gönüllüleri Derneği tarafından tahsis edilen bu Tır ile hem Urfa´daki hem Bayır Bucaktaki Türkmen kardeşlerimize gönderiliyor. Ben emeği geçenlerden, duyarlı halkımızdan Allah Razı Olsun diyorum” dedi.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise, “Safranbolu Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah kabul eylesin. İnşallah ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaşır” şeklinde konuştu.
Yardım Tır´ı konuşmaların ardından dualar eşliğinde yola çıktı.
Törene, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´un yanı sıra, Karabük il Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, kamu kurum ve kuruluşlarının Müdürü ve daire amirleri ile vatandaşlarda katıldı.
ANKARA´DAN DESTEK GELDİ
Safranbolu Belediyesi, Hayır Çarşısı ve yağmur Derneği tarafından yürütülen kampanya kapsamında geçtiğimiz hafta bir tır yardım malzemesi Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkmıştı.
Bu gün yola çıkacak olan 2. Tır öncesi Ankara´dan sürpriz bir konuk geldi.
Ankara Çayırhan Mahalle Muhtarı Bilal Şerbetçi önce mahallesinde topladığı çocuk maması, kuru gıda, çocuk bezi gibi malzemeleri Hayır Çarşısına teslim etti, sonra Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´u makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Muhtar Şerbetçi, “ Safranbolu´muzdan bayır Bucak Türkmenlerine yardımların gittiğini duydum. Sayın Başkanım ve Hayır Çarşısı Yöneticisi Zehra hanımla irtibata geçtim. Ankara´dan elimizden geldiğince çocuk maması, kuru gıda, çocuk bezi gibi malzemeleri bütçemize uygun şekilde ayarlayıp Safranbolu´ya kadar büyük bir mutlulukla getirdik. Başkanımızdan ve Zehra hanımdan böylesi önemli bir kampanyaya vesile oldukları için Allah razı olsun ” dedi.
Ziyaretten ve duyarlılığından dolayı Çayırhan Muhtarı Bilal Şerbetçi´ye teşekkür eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Basın ve sosyal medya üzerinden haberlerimizi okuyup, bu kampanyaya nasıl yardımcı olabilirim düşüncesi ile hareket edip, sabahın erken saatlerinde bir araba dolusu yardım malzemesini toparlayıp bize yetiştirdi. Allah Razı Olsun. Türk Milletinin ne kadar hayırsever olduğunu bir kez daha gösterdi halkımız. Böyle duyarlılıklar olduğu müddetçe inşallah bizler bir kalmaya devam edeceğiz. Ben yeniden sayın muhtarımıza yeniden teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Aksoy ziyaretin sonunda Muhtar Şerbetçi´nin oğluna bir saat hediye etti.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °