İl Genel Meclis üyelerinden Milli Dayanışma Kampanyası´na destek

Karabük İl Genel Meclisi Nisan Ayı Olağanüstü Toplantısında meclis üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası´na bir aylık huzur haklarını bağışlad?

GÜNCEL 8.04.2020 13:19:21 0
İl Genel Meclis üyelerinden Milli Dayanışma Kampanyası´na destek


İl Genel Meclisi Nisan Ayı Olağanüstü Toplantısı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım başkanlığında, Özel İdare Meclis Toplantı Salonu´nda meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yıldırım, tüm dünyayı etkisi altına alan yen tip korona virüs (Covid-19) dolayı hastalığa yakalanan tüm vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulunurken, hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet diledi.
Korona virüs sebebiyle insanlığın olağanüstü bir durumdan geçtiğini belirten Başkan Yıldırım, 'Bu zor günlerde millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızın açıkladıkları tedbir kararlarına uyarak yaşadığımız bu zor günleri atlatacağımıza yürekten inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın ´Biz Bize Yeteriz Türkiyem´ diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası´na Karabük İl Genel Meclis üyeleri olarak ilk etapta bir aylık huzur haklarımızla bizlerde destekliyoruz. Zaman birlik olma zamanıdır. Zaman mili dayanışma zamanıdır' dedi.
Konuşmasının devamında 7. Dönem İl Genel Meclis üyeleri olarak göreve gelişlerinin birinci yılını başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
'Geçmiş dönemlerde görev yapmış meclis üyelerimizin değerli katkılarıyla meclisimiz İl Özel İdaremizin makine parkını yenilemiş ve güçlendirmiştir. Eskiden hiç olmayan yeni makineler alarak yeni hizmet alanları oluşturmuş, yeni tesisler açmıştır. KDV muafiyetinden yararlanmak için idaremiz bünyesinde iktisadi işletme kurulmuş ve bu sayede idaremize kazandırılan yaklaşık 35 milyon TL değerindeki makineler için, KDV muafiyetinden 6 milyon TL idaremize kazandırılmıştır. İki adet seyyar konkasör-taş kırma makinesi satın alınmış, bugüne kadar bir milyon tondan fazla sarı malzeme üretimi yapılmış, konkasörlerimizin seyyar olması sebebiyle nakliyeden ve üretimden tasarruf edilmesi hedeflenmiş ve kilometre mesafesine göre değişmekle beraber ton başı 15-20 TL´den son 3-4 yılda üretilen bir milyon tonda 15-20 milyon TL idaremize daha ucuza hizmet üretilmesi imkanı elde edilmiştir' diye konuştu.
Nisan ayı meclis toplantılarını normal şartlarda 1 Nisan´a yapılmak üzere planladıklarını, ancak tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs nedeniyle alınan karar doğrultusunda Meclis´in toplanmasının zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuatı çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanarak izin verildiğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °