İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Belediyesi Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, şube müdürleri İkram Yılmaz ve Mehmet Özdemir, İl/İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri, yaygın eğitimle ilgili resmi kurum ve sivil toplum kur

GÜNCEL 25.08.2021 22:33:14 0
İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin 35. maddesi gereği, ildeki resmi, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacıyla müdürlük toplantı salonunda İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Karabük Belediyesi Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, şube müdürleri İkram Yılmaz ve Mehmet Özdemir, İl/İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri, yaygın eğitimle ilgili resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin örgün eğitimin dışında her kesime hitap eden bir yönü olduğunu dile getiren İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, '2023 Eğitim Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında, Halk Eğitimi Merkezlerinde ücretsiz sunulan yaygın eğitim kursları ile katılımcılara mesleki beceriler edinme, çeşitli hobi dallarında yeteneklerini geliştirip uzmanlaşma ile genel kültür seviyelerini artırma imkânı tanınmaktadır. Özellikle bu çerçevede istihdama yönelik kursların açılmasını önemsediğimizin altını çizmek isterim. Bu alanın iyi yönetilmesi ve yönlendirilmesi yerel potansiyelin ekonomiye kazandırılması ile, sistematik ve nitelikli üretime dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak ‘Hayat Boyu Öğrenme´ faaliyetlerini çok önemsiyor, toplumun tüm kademelerinde sürekli ve yükselen bir çizgide sürdürülmesini amaçlıyoruz. ' ifadelerini kullandı.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °