İlk Meclis Toplandı

Safranbolu Belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı. İlk toplantıda muhalefet meclis üyeleri belediyenin borç ve alacaklarını sordu.

GÜNCEL 10.04.2014 13:06:34 0
İlk Meclis Toplandı

Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya bütün meclis üyeleri katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan toplantıda ilk olarak Meclis Başkan Vekili seçildi. Gizli oylama şeklinde yapılan oylama sonucunda Halil Aydın 15 oy alarak meclis başkan vekili seçildi. İkinci gündem maddesinde de ikinci başkan vekili seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonrası Mehmet Ali Özer 9 soy ile ikinci başkan vekili seçildi. Gündemde katip üye, encümen üyesi, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Komisyonu üyeleri belirlendi. Batı Karadeniz Kalkınma Birliği, Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Karabük Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği, Tüketici Hakem Heyeti, Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında kanunun 4. Maddesi gereği Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üye seçimleri yapıldı. Tekliflerin görüşüldüğü toplantıda Sosyal Denge Tazminatı Ödenmesi ödenecek miktarın belirlenmesi için yetkili memur sendika ile görüşme yapması için belediye başkanına oy birliği ile yetki verildi. Emek Mahallesi’ndeki Şahbey Dersi Sokak’ta bulunan parka isim verilmesi oy birliği ile kabul edilirken,

İnönü Mahallesi 664 ada 1 parsel maliki olarak belediye adına kayıtlı olan ve ihdasen kazanılan 135.72 metrekare yüzölçümlü 664 ada 2 parsel nolu alanı satın alma talebi imar komisyonuna havale edildi. Muhalefet meclis üyeleri ücretli otopark uygulamasının kaldırılması yönünde teklif sundu. Teklif Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Muhalefet meclis üyeleri belediyenin borç ve alacakları konusunda teklif sunarken Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Mayıs ayında kesin hesap geleceğini ve bunun ortaya çıkacağını söyledi. BU teklif oy çokluğu ile gündemden çıkarıldı.

Belediye Başkanı Necdet Aksoy, meclis toplantısının sonunda yaptığı konuşmada, meclis üyelerinin vatandaşın ve Safranbolu’nun birer temsilcisi olduğunu söyledi. Aksoy, “Hepimizin birer siyasi partinin temsilcisiyiz. Ancak şu bir gerçek ki yerel yönetimlerde siyasi gailelerle sonuna kadar hareket etmek bizleri çok fazla ileriye götüremiyor. Biz hep beraber burada hangi siyasi partiden seçilmiş olursak olalım amacımıza öncelikle Safranbolu’yu, Safranbolu’nun menfaatine midir değil midir, Safranbolu’yu geliştirir mi geliştirmez mi, koyarak hareket edebilirsek inanın geçen dönemde yakalamış olduğumuz yüzde 95’in üstündeki oy birliğini tekrar yakalayacağımızı düşünüyorum. Biz amacımıza Safranbolu’nun faydasına olacağını temel olarak koyduğumuzda bu birlikteliğimiz Safranbolu için faydalı olacaktır. Buraya seçilen her bir arkadaşımız Safranbolu’da temsilcidir. Önemli bir noktada bu şehrin geleceğini planlama noktasında bir temsilcidir. O temsili meclise Safranbolu’nun faydası şeklinde yansıtabilirsek çok güzel kararlarla Safranbolu’nun geleceğini daha parlak bir hale getirebileceğimize inanıyorum. Burada görev yapmak bir şehir için kendinizi bir derneğe adama gibidir. Esas amaç Safranbolu olacaktır. Biz seçildiğimiz andan itibaren parti rozetimizi çıkarıp, Safranbolu rozetini taktık. Ben AK Parti’den ziyade Safranbolu’nun belediye başkanıyım” dedi.  


Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °