'İslam Coğrafyasında Zalim Bir Oyun Oynanıyor'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Türkiye ile Suriye arasında yaşanan helikopter krizinde Türkiye gerekli cevabı verme hakkına sahip olduğunu ancak batılı ülkelerin Türkiye ile Suriye’yi sıcak çatışmanın içi

SİYASET 20.09.2013 14:14:48 0

Karabük il ve ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, partisinin Karabük İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
Karaman, İslam coğrafyası üzerinde zalim bir oyun oynandığını belirterek şöyle konuştu: “Mısır ve Suriye başta olmak üzere coğrafyamızda yaşanan bütün gelişmeler Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir halkasıdır. Asıl acı ve üzücü olansa, maalesef bilerek ya da bilmeyerek bu oyunun gönüllü bir parçası olunmasıdır. Ne acıdır ki, geldiğimiz noktada bir İslam ülkesi olan Türkiye, ABD’nin Suriye’ye askeri müdahalesinin en büyük destekçisi haline gelmiştir. Bu tarihimizde örneği görülmemiş bir şeydir.' Başından beri yaşanan süreçte maalesef kaybedenin Suriye, Türkiye ve bütün İslam coğrafyası olduğunu belirten Karaman, şunları söyledi: 'Kazanansa küresel sömürgeciler, silah baronları ve haçlı zihniyeti olacaktır. Müslümanlar öldürülürken, onlar görkemli şatolarında gülümseyerek viskilerini yudumlayacaktır. O yüzden, bugün NATO’dan, BM’den ve ABD’den medet ummak, celladından merhamet beklemektir. Mısır’da 5 bin insan öldürülürken, gıkını çıkarmayan ABD’den Suriye’ye demokrasi götürmesini istemek ancak acımasız bir şaka olabilir. Mısır’da darbecileri destekleyen Batı’nın, Suriye halkına özgürlük getireceğini söylemek en basit ifadesiyle gaflettir.” 
Mehmet Karaman, beraberinde SP Karabük il ve ilçe başkanları ile birlikte Karabük Valisi İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili ile dernek ve oda başkanlarını ziyaret etti.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °