İstanbul merkezli 3 ilde operasyon: 50 gözaltı

İstanbul merkezli 3 ilde elebaşılığını cezaevinde tutuklu bulunan “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Y.´nin yaptığı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, cinayet, çek-senet tahsilatı ve yaralama gibi çeşitli suçlardan aranan

GÜNCEL 18.04.2019 13:06:21 0
İstanbul merkezli 3 ilde operasyon: 50 gözaltı

 

Alınan bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elebaşılığını Metris Cezaevi´nde tutuklu bulunan “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Y.´nin yaptığı organize suç örgütünün ağırlıklı olarak Bağcılar, Bahçelievler, Güngören ve Zeytinburnu´nda esnaf ve vatandaşlara yönelik eylem yaptığını, cinayet, adam yaralama, yağma ve çek-senet tahsilatı gibi çok sayıda olay gerçekleştirdiğini belirledi.

Yürütülen soruşturma kapsamında 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah harekete geçen polis, söz konusu olaylara karıştıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 59 şüphelinin yakalanması için İstanbul´un da aralarında olduğu 3 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonlarda 50 şüpheli gözaltına alınırken, yakalanan suç örgütü üyelerinin 4 ayrı cinayete karıştıkları ileri sürüldü. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 8 tabanca, 1 av tüfeği, 1 adet “remington” olarak bilinen uzun namlulu tüfek, bu silahlara ait 2 bin 215 adet mermi ve sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. 


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °