İŞTE İYİ PARTİNİN SEÇİM BEYANNAMESİ

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından paylaşılan seçim beyannamesinde herkesin kanun önünde eşit olduğu hiçbir kimseye veya gruba imtiyazın tanınamayacağı belirti.

SİYASET 5.06.2018 16:54:19 0
İŞTE İYİ PARTİNİN SEÇİM BEYANNAMESİ

“Herkes kanun önünde eşittir. Hiçbir kimse yahut gruba imyaz tanınamaz.”

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından paylaşılan seçim beyannamesinde herkesin kanun önünde eşit olduğu hiçbir kimseye veya gruba imtiyazın tanınamayacağı belirtilerek, “İnsan olmakla ehil ve hak sahibi olduğumuz, evrensel ilkelerle belirlenmiş ve çağdaş dünyaca kabul edilmiş tüm temel hak ve özgürlükleri korumak, kullanımının karşısındaki her türlü engeli yok etmek birinci vazifemizdir. Herkes kanun önünde eşittir. Sosyal, siyasal, etnik, mezhebi veya bölgesel grup hakkı veya özgürlüğü kabul edilemez. Bu veya başka sebeplerle hiçbir kimse yahut gruba imyaz tanınamaz. Bireysel hak ve özgürlükleri, hukukun evrensel ilkeleri çerçevesinde anayasal teminata bağlayacağız ve bu hak ve özgürlüklerinin kullanımında yasal veya idari düzenlemeler ve uygulamalarla getireceğiz, keyfi kısıtlamalara izin vermeyeceğiz. Anayasa ve yasalar çerçevesinde özgürlükleri; ancak milli güvenlik, genel sağlık, kamu yararı ve kamu düzeni için tehdit oluşturan issnai durumlarda geçici olarak kısıtlayabileceğiz, bu kısıtlamalar alnda gerçekleşrilen idari tasarruflarda keyfiliği kesin olarak engelleyeceğiz. Milli güvenlik, genel sağlık, kamu yararı ve kamu düzeni kapsamına giren hususlar ortak akıl ile belirleyeceğiz. Kavramların içinin doldurulmasında kişisel çıkara yönelik yaklaşımlara izin vermeyeceğiz. Artık geçmiş ikdar döneminde ihlal edilmesi normalleşen; haberleşme özgürlüğü, düşünceleri açıklama ve yayma özgürlüğü, inanç özgürlüğü, girişim özgürlüğü, toplan ve gösteri yapma özgürlüğü, özel yaşamın gizliliği başta olmak üzere tüm temel hak ve özgürlükleri güvence altına alacağız.” İfadelerine yer verildi.

 “Din Görevlilerinin, Bürokrasinin Himmetine Muhtaç Olmaksızın Devletin Sunduğu Tüm Hizmet Ve Olanaklardan Eşit Yaralanmasını Sağlayacak Düzenlemeler Yapacağız.”

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından paylaşılan seçim beyannamesinde din ve vicdan özgürlüğünün teminat altına alınacağı, din görevlilerinin, bürokrasinin himmetine muhtaç olmaksızın devletin sunduğu tüm hizmet ve olanaklardan eşit yaralanmasının sağlanacağı belirtilerek, “Din ve vicdan özgürlüğünün tek sınırı T.C. Anayasası´na aykırı olmamak ve toplumsal düzen ve huzuru bozmamaktır. Her türlü dini oluşumun ve faaliyetin Anayasaya uygunluğunu denetlemek ve toplumsal düzen ve huzuru bozmamasını sağlamak devletin temel görevidir. İYİ Parti ikdarında İnanç özgürlüğü devlet garantisi altındadır. Buna bireysel ve toplu olarak inancını öğrenmek, öğretmek ve yaşamak dâhildir. Bu güvence farklı inançlara mensup olanlar ya da hiçbir inanca mensup olmayanlar için de geçerlidir. Bir grup, kesim ya da mezhebin inanç anlayışını topluma dayatmayacağız ve devlen tüm inançlara karşı her daim eşit mesafede kalmasını teminat alna alacağız. İnanç özgürlüğünü teminat altına alınmasında temel ölçü ilkesel olarak sosyal devlen kamu hizmeti sunması esasına dayalı, kamu idaresi tarafından verilen veya verilmeyen hizmetler yoluyla hiçbir inanç ve siyasal görüşü dayatmayacağız. Türkiye´deki her tür inanca ait olan ibadethaneler (camiler, cemevleri, kiliseler ve sinagoglar vd.) ve buradaki din görevlilerinin, bürokrasinin himmetine muhtaç olmaksızın Devletin sunduğu tüm hizmet ve olanaklardan eşit yaralanmasını sağlayacak düzenlemeler yapacağız. Azınlık veya azınlık olmayan tüm inanç mensuplarının haklarını, ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde, devletin güvencesi altına alacağız.” İfadelerine yer verildi.

“Birey Ve Toplumun Kendini İfade Edebilmesinin Yolunu Açacağız.”

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından paylaşılan seçim beyannamesinde ifade ve basın özgürlüğünü garanti altına alınacağı, siyasi iktidar tarafından konulmuş olan yasakların kaldırılarak birey ve toplumun kendini ifade edebilmesinin yolunu açacakları belirtilerek, “Demokrak bir toplumun en önemli gereklerinden birisi olan ifadeyi yayma ve düşünceyi açıklama özgürlüğü Partimiz açısından hayati önemi haizdir. Bu alandaki yasaklayıcı, cezalandırıcı ve ifade özgürlüğünü engelleyici nitelikteki siyasi iktidar tarafından konulmuş olan tüm yasaklar kaldırılarak birey ve toplumun demokratik toplum düzeninin olmazsa olmazı olan kendini ifade edebilmesinin yolunu açacağız. Bu alanda gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız. Basın özgürlüğünü AB kriterlerine uyumlu şekilde garanti altına alacağız, basın çalışanlarının işlerini tam layıkıyla yapabilmelerinin önündeki yasal engelleri ve idari uygulamaları kaldıracağız.” İfadelerine yer verildi.

 


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °