'İsteyen İstediğini Giysin'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, MHP’nin insanların hayatına müdahale edilmesine karşı olduğunu söyledi.

SİYASET 1.11.2013 13:12:49 0

MHP Genel Başkan Yardımsı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Kütahya Milletvekili Alim Işık ve MYK Üyesi Mehmet Kılıç, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Safranbolu’ya geldiler. Bağlar Saray Otel’de basın toplantısı düzenlenirken, İl Başkanı Metin Demirel, Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut, Safranbolu ilçe Başkanı Ahmet Savaş, kadın kolları ve partililer toplantıda hazır bulundu. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Safranbolu’ya önem verdiğini belirten Demirel, “Geçtiğimiz yıl Bartın Belediye Başkanımız oğlunun sünnet düğünü için Safranbolu’ya uğramıştık, genel başkanımız ile burada kısa bir toplantımız olmuştu. Teşkilatımız o zamanda aynı heyecanla çalışmalarına devam ediyordu. Safranbolu’nun çok önemli bir yeri var. Genel Başkanımız da ‘Safranbolu’yu istiyorum’ demişti, teşkilatımız da onun çalıştıklarını söylemişti. Bizim arkadaşlarımız seçim bittiği andan itibaren tekrar sahaya inerler. Milliyetçi Hareket Partisi’ne siyasi yelpazenin her kesiminden talep olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bizim için sağı solu önemli değil Türkiye milliyetçisi olması önemlidir. Türkiye’nin birlik beraberliğinin, Türk milletinin kutsallığının korunmasını önemseyen herkes Milliyetçi Hareket Partisi siyasetine girebilir. Herkes ülkücü olmak durumunda değil, olamaya bilir, bizlerde olduk mu bilmiyoruz” dedi.

 

  “MHP’de 75 Milyonun Hepsine Yer Var”

  Milliyetçi Hareket Partisi’nde 75 milyona yer olduğunu kaydeden Demirel, şunları söyledi:

  “Türk devletinin devamlığını, milletin bütünlüğünü ve beraberliğini isteyen, sabahları andımızın okunmasından rahatsızlık duymayan, İstiklal Marşı’na saygı duyan, bütün şehitlerimize, gazilerimize ve atalarımıza saygı duyan herkesin Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yapma hakkı en demokratik hakkıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin çatı altında 75 milyonun hepsine yer var.”

 

  “Birlikteliklerimizle Çoğalmalıyız”

  Türkiye’de kadınların 1970’lerde pantolon giymeye başladığını belirten Demirel, şöyle devam etti:

  “Meclis’teki İç Tüzükte yazılı olmayan, ama teamülen kullanılmayan bir giysi. Kendisine yönelik ‘Siz giyebilirsiniz’ denildi. O da, ‘Herkes ne giyiyorsa bende onu giyerim’ dedi. Bence de doğru, yalnızca size özel bir şey yapılması doğru değildir. Genel Başkanımızda söyledi, biz birlikteliklerimizle çoğalmalıyız, farklılıklarımızla ayrışmamalıyız. Toplum olarak da böyleyiz, bu toplumun yansıması olan Meclis’te de böyle olmalı. Kendi farklılıklarımız üzerinden ‘Ben onu giyeyim, ben şunu giyeyim’ dersek, bu doğru değil. Türkiye’de kadınlar ne kadar zamandır pantolon giyiyor? Türkiye’de bu tahammüller ne zaman oluştu, Meclis ne zaman kurulmuştur? Türkiye’de ve dünyada kadınların pantolon giymesi yoğun olarak 70’ler de başlar. Biz ‘Kot’ deriz, ‘Kot’ aslında bir markadır onun karşılığını bulamamışızdır. 1970’lerde başlayan kadınların pantolon giyme davranışı Türkiye’de ki Meclis’te oluşmuş teamülün dışında olduğu için öyle bir şey konulmamış. Bu bir engel midir değildir? Bir tercihtir. Ama biz o tahammüle bugüne kadar uymuşuz. Ama bundan sonra isteyen arkadaş giyebilir. Daha önce AK Partili bir milletvekilinin Genel Kurul salonuna pantolonla gelişinin bir fotoğrafı vardır. Girdi de ne oldu? Bir işlem mi yapıldı, birileri ‘Hayır’ mı demiş? Biz olmayan bir sorunu var edip, sonra da ‘çözdük’ demekten memnun olan bir toplum haline geldik.”

 

  “Millet Uzaya Gidiyor, Biz Giysiyle Uğraşıyoruz”

 “İnsanların ailesinden, bedeninden, saçından çeksin herkes elini” diyen Demirel, konuşmasını şöyle tamamladı:

  “Daha önce iktidar partisinin milletvekili pantolonla geldi, daha dün baş ötürülü hanımlar geldi. Hacca gitmişler, hacdan geldikten sonra ‘Biz böyle devam etmek istiyoruz’ dediler. Ana akım medyanın kimin kontrolünde olduğunu herkes biliyor. Ana akım medya üzerinden bu sözler yapıldı. Bir şey mi olacak? Ne olacak ki? İnançlarımızın uzantısı olan her şeye herkesin ‘evet’ demesi lazım, ben sizi inancınız üzerinden yargılayabilir miyim? ‘Siz neden kırmızı sevmiyor da lacivert seviyorsunuz?’ deme hakkı var mı? İnsanların bu kadar basit tercihlerini bile yargılayamazken iman gibi ulvi bir şey üzerinden kadınları yargılamak, açık kapalı, örtülü örtüsüz demek bunlar çirkin şeyler. Onun pantolonu mu var, bunun saçımı açık, bunlar basit Türkiye’nin bugüne yakışmayan şeyler. Millet uzaya gidiyor. Biz hala kadınların cinsiyetleri üzerinden, giysileri üzerinden tanımlamaya çalışıyoruz. Millet uzaya giderken biz hala başka şeyler peşindeyiz. ‘Acaba ayran mı içsem, kola mı içsem?’ Millet uzaya giderken ‘Şu evde kaç çocuk olsun, sezaryen mı olsun, normal mi olsun?’ Bırakın bu işleri. Türk kadının aklı buna yeter, insanların ailesinden, bedeninden, saçından çeksin herkes elini. İsteyen pantolon giysin, isteyen başka şey giysin, Milliyetçi Hareket Partisi insanların hayatına müdahale edilmesine karşı.”

  Açıklamaların ardından MHP Genel Başkan Yardımsı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Kütahya Milletvekili Alim Işık ve MYK Üyesi Mehmet Kılıç, beraberindekilerle birlikte Kıranköy mevkiinde esnafları gezdiler.  (Ersin TURAN)


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °