İtfaiyeden Baca Temizliği Uyarısı

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Tarihi Çarşıda bulunan Otel, Konak ve işyerlerinde denetimlere başladı.

GÜNCEL 25.10.2018 14:29:33 0
İtfaiyeden Baca Temizliği Uyarısı

 

 Özellikle baca temizliği ve elektrik aksanlarının günün şartlarına uygun olup olmadığı incelendi. Boş olan konaklar tespit edilerek baca kontrolleri yapıldı. Isıtma ve pişirme sistemlerinde kullanılan bacaların periyodik temizlik işlemlerinin uygun yapılmamasından kaynaklı meydana gelebilecek yangın olaylarının en aza indirilmesi amacıyla denetimler başlatılarak, baca temizliği yapılmamış işletmeler uyarıldı.

Tarihi Çarşı bölgesinde denetimlerin sıklaştığını belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi´´ Türk kentsel tarihinin bozulmamış bir örneği olan Safranbolu, geleneksel şehir dokusu, ahşap yığma evleri ve anıtsal yapılarıyla bütünü sit ilan edilmiş ender kentlerden birisi, dolayısıyla ahşap evlerin yangından korunmasını amaçladığımız denetimlerimiz aralıksız devam edecek´´dedi.

İtfaiye Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Doğalgazlı bacaların yılda en az 1, fuel oil - mazot ve katı yakıtlı bacaların yılda en az 2 defa temizlenmesi gerekmektedir. Otel, pansiyon, lokanta gibi işyeri bacalarının düzenli aralıklarla uzman ve yetkili ekiplerce sık sık temizlenmesi can ve mal güvenliği açısından elzemdir. Kombi bacası, merkezi sistem bacaları, şofben bacası, mutfak havalandırması, doğalgaz sobası, şömine ve barbekü bacalarının yılda bir sefer temizletilmesi can güvenliği için gereklidir denildi.


Salı 26.4 ° / 5.9 °
Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °