Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Yarışması'nın Karabük ayağında kadın çiftçiler birinci olabilmek için ter döktü.

GÜNCEL 20.03.2012 19:16:46 0
Kadın Çiftçiler Yarıştı

Karabük Halk Eğitim Merkezi'nde bu yıl 9.'su düzenlenen yarışmaya Karabük'ün merkez, Safranbolu, Eskipazar, Eflani, Ovacık ve Yenice ilçelerine bağlı köylerden gelen 10 kadın katıldı. Yarışmada kadın çiftçilere tarım, hayvancılık ve genel kültür konularında 15 soru yöneltildi. Yarışmada, 15 sorudan 11'ne doğru cevap vererek 110 puan alan Yenice ilçesi Ören köyünden Nilüfer Dereli birinci oldu. Eskipazar ilçesi Köyceğiz köyünden Feride Çelik ikinci oldu. Daha sonra üçüncülük çekişmesinde 3 yarışmacının
puanı eşit olunca altın sorulara geçildi. Eşitliği bozan Eflani ilçesi Halkevli köyünden Fatma Yaman 3. oldu. Yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirilirken, birinci olan Nilüfer Dereli, Karabük'ü Çankırı'da düzenlenecek Karadeniz Bölge Yarışması'nda temsil etme hakkı kazandı.
50 kiloluk çuvallarda bulunan gübreleri taşımakta güçlük çeken yarışmacılar ilginç görüntüler oluşturdu. Yarışma sonrasında Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, yarışmacılara gübreleri takdim ederken yaptığı konuşmada, kadınlara hediye olarak gübre verilmesinin doğru olmadığını, kadınların eşlerinin zaten ihtiyaçtan dolayı bu gübreleri aldıklarını, bunun yerine başka bir hediyenin verilmesinin doğru olduğunu kaydetti. Ünsal, kadınlara bu gübreleri eşlerine para karşılığında satmaları tavsiyesinde bulundu.
Yarışmaya, Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İzzet Murat ve çok sayıda çiftçi katıldı.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °