KADININ KALKINMADAKİ ROLÜ PANELİNE YOĞUN İLGİ

Safranbolu Belediyesinin Destekleri, KADEM Ve Genç Fikirler Kulübünün Paydaşlığında Gerçekleşen Kadının Kalkınmadaki Rolü Paneli Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda Yapıldı

GÜNCEL 28.03.2016 15:57:22 0
KADININ KALKINMADAKİ ROLÜ PANELİNE YOĞUN İLGİ

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Namık Bilici´nin Moderatörlüğünde gerçekleşen ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin ile Bilişim Uzmanı İffet Polat´ın konuşmacı olarak katıldıkları programa Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük İl Emniyet Müdür Serhat Tezsever, KADEM Karabük Şube Başkanı Hatice Bilici, Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Kadının sigortalı olarak çalışmasını Sanayi Devrimi sonrası özellikle de 2 Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan yeni toplum tipinin bir ürünü olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin, konuşmasını kadının endüstri devrimi sonrası Avrupa´daki ve Türkiye´deki serüveni olarak iki bölümde topladı.
Bilişim Uzmanı İffet Polat ise konuşmasına hem İslam hem de Türk tarihi kadının bu günkü bakış açılarıyla benimsendiği gibi ne de modern bakış açısıyla söylediği gibi bir olgusu yok kadının diyerek başladı.
Kuran-ı Kerim´in kadın ve erkeklere beraber hitap ettiğini dile getiren Polat şöyle konuştu: “ Peygamber efendimiz kadın erkek ayrımı yapmadan, aynı ortamda aynı şeyleri söyleyerek onları toplamış, bir araya getirmiş. Yine Hz. Hatice´yi ele alabiliriz. İslam tarihinin önemli kişiliklerinden birisi olan Hz. Hatice o dönemde kervanlar düzenleyen, ticaret ile uğraşan, finanse eden bir kadın. Yani kadının kalkınmada her dönem çok önemi vardır. Avrupa´da orta çağlarda kadının köle gibi görüldüğünü söyleyebiliriz.
Türkiye´nin daha çok büyüyebilmesi için kadın erkek herkesin daha çok çalışması gerekmektedir. Kısaca kadın erkek eşit ortamlarda çalışacak isek fıtrata uygun bir sisten geliştirmek gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Panelde son olarak Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy konuştu.
“Ey insanlar Allah´ın vaadi haktır. Sakın dünya hayatı sizleri aldatmasın. Hilekâr insanlar ve şeytanda Allah´ı öne sürerek Allah adına sizi kandırmasın.” Ayeti ile konuşmasına başlayan Başkan Aksoy, “ ben yalnızca bir Belediye Başkanı olarak değil şahıs olarak ta KADEM´i destekliyorum. Yani olması ve daha çok çalışılması gerektiğini biliyorum. Burada daha çok katılımcı olmalı. Çünkü az önceki konuşmalar tam da KADEM´i desteklememizin gerekçesini ortaya koydu. KADEM bunlar için olmalı. Dünyaya olan bakışımızı oluşturmamız lazım. Maalesef kopuğuz. Televizyondaki reklam nasıldı, dizideki oyuncunun kıyafeti neydi. Komşu iyimi kötümü giymişti. Bunların yerine biz neyiz ve nereye gidiyoruz, dünyada ne olup bitiyor. Artık bunu algılamamız görmemiz lazım. İşte KADEM bunları sağlamayı hedefleyerek ortaya koydu. Bu panelden de oldukça mutlu ayrılıyorum. İki güzel konuşmacıdan aldığım fikir, Hükmü veren Allah´tır. İki konuşmacımız da ayrı fikirlerde gibi göründüler ama aynı çatı altında buluştular. Bununla birlikte konuşmacılarımıza bizlerle birikimlerini paylaştıkları, sizlere de katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Panel soru cevap şeklinde devam etti.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °