'Kadınlar Siyasette Daha Fazla Yer Almalı'

Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Urgancıoğlu Cihan, “Siyasette kadın sayılarının daha çok artmasını arzu ediyorum” dedi.

SİYASET 8.11.2013 15:37:58 0

Safranbolu’nun tek kadın Belediye Başkan Aday Adayı olan Özlem Urgancıoğlu Cihan, basın mensuplarıyla kendisine ait Gökçeoğlu Konağında bir araya geldi. AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Özlem Urgancıoğlu, kadınların siyasette daha çok yer alması gerektiğini belirterek, “Geçtiğimiz Cuma günü Safranbolu Belediye başkanlığı için aday adayı başvurumu yaptım. Aday adaylığı başvurumu yaparken özellikle kadının siyasetteki yerini de düşünerek, kadınların siyasetteki azlığı ve sayılarının artması gerektiği düşüncesi ile böyle bir başvuruyu gerçekleştirdim. Şu anda Safranbolu Belediye Başkanlığı aday adaylığını başvuranlar arasında tek kadın aday adayıyım. Umarım artar kadın aday adayları veya adaylar. Çünkü siyasette kadın sayılarının çok artmasını arzu ediyorum Ben bir turizmci olarak Safranbolu için umarım turizm ve dünya kenti Safranbolu’ya aday olursam ve belediye başkanı olarak seçilirsem güzel işler yapacağıma inanıyorum. Zaten dünya markası olan Safranbolu’yu turizmde de dünya markası haline getirmek hedeflerimiz arasında. İnşallah Safranbolu Belediye Başkanı adayı olarak gösterilirsem ilçemiz ile ilgili projelerimizi daha detaylı açıklayacağım” dedi.

 

Özlem Urgancıoğlu Cihan’ın Öz Geçmişi

1976 yılında İstanbul’da doğan Urgancıoğlu Cihan, TED Karabük Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde orta ve lise öğretimini tamamladıktan sonra, Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler bölümünü, ardından da Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü tamamladı. Mezuniyetinin ardından aile şirketlerinden; Astaş Madencilik San. Tic. A.Ş., Safranbolu Turizm ve Kültür Yat. A.Ş. ve Astaş Turizm Metal San. Tic. Ltd. Şti. bünyesinde çeşitli görevler aldı. Astaş Turizm Metal San. Tic. Ltd. Şti.’ye bağlı olan Gökçüoğlu Konağı adında bir butik otelin işletmesini ve şirketin müdürlüğünü halen yürütmekte olan Urgancıoğlu, Cihan, 2004 yılında Ankara’da All Seasons Toutrs&Travel adında A gurubu bir seyahat acentasın da bünyesinde barındıran Tülin Turizm Sey. Tic. Ltd. Şti’yi kurmuş ve halen yönetici-ortak olarak bu şirkette de faaliyetini sürdürmektedir.

  Bu görevlerin yanı sıra sivil toplum çalışmalarını ve sosyal sorumluluk fikrini son derece önemseyen Urgancıoğlu Cihan, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyesi, Ankara Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Üyesi, Safranbolu’da kurduğu Uluslar arası BPW-İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu’na bağlı olan BPW-Safranbolu İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin kurucu başkanıdır. Ayrıca TURSAB Ankara Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi, Skal Internaitioneal-Ankara Kulübü Üyesi olan Urgancıoğlu Cihan, diğer pek çok derneğin ve kulübün üyeliklerini de sürdürmektedir.

  Ayrıca Kadının karar alma mekanizmalarındaki yerini ve siyasette kadın konusunu son derece önemsediği için siyasi olarak ta Safranbolu Belediye Meclis Üyeliği ve milletvekili adaylığı gibi önemli görevlerde yer almıştır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilen Urgancıoğlu Cihan, 2002 yılında Dünya Gazetesi’nin düzenlediği Yılın Başarılı İş Kadınları yarışmasında Karabük ilinden yılın en başarılı İş Kadını ödülüne layık görülmüştür. (Ersin TURAN)


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °