Kamil Güleç Kütüphanesi çevre illerin ilgi odağı oldu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamil Güleç Kütüphanesi 3 Nisan´da açılmasının ardından çevre şehirlerden gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

GÜNCEL 22.04.2017 21:11:40 0
Kamil Güleç Kütüphanesi çevre illerin ilgi odağı oldu

 

Çankırı´dan ortaokul öğrencilerinin ziyareti sonrası bu kez de Bolu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Kütüphane´yi gezi düzenledi.

Öğretmenleri eşliğinde düzenlenen gezide Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç´e sınıflarında yaptıkları el işi çalışmaları hediye etti. Büyükgenç, minik ziyaretçilere akıllı kütüphane olarak hizmet veren ve aynı anda 500´den fazla öğrenciye çevrimiçi ve çevrimdışı araştırma yapma imkanı sağlayan Kamil Güleç Kütüphanesi´ni gezdirdi. Özcan Büyükgenç ziyaretçilere Kütüphane´de 27 elektronik veri tabanında 6 milyon kaynağa ulaşım imkanı bulunduğunu aktardı, ayrıca 75 bin adet farklı basılı kitap bulunduğunu kaydetti. İlkokul öğrencilerine Kütüphane´de bulunan tarama bilgisayarları ve personele ihtiyaç duymadan kendi kendine kitap alış-verişi yapabilecekleri self-çek makinelerini de gösteren Büyükgenç, daha temiz kitaplar sunabilmek adına kitapları temizlemek için sterilizasyon makinesi kullandıklarını da belirtti.  

Ziyarette, toplam 2400 m² alana inşa edilen Kütüphane´nin sanat galerisi ve atölyesi de gezildi. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.  


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °