KARABÜK GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI METİN KAYA: “KARABÜK BASININA AYRIMCILIK MI YAPILIYOR”

Karabük´ün ekonomik durumunu ve potansiyelini, istihdam alanlarını değerlendirmek, uygulamadaki teşvik ve destekleri açıklamak amacıyla düzenlenen toplantı Safranbolu´da yapılırken, bu toplantıya sadece ulusal ajans temsilcileri ile televi

GÜNCEL 22.01.2017 13:38:18 0
KARABÜK GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI METİN KAYA: “KARABÜK BASININA AYRIMCILIK MI YAPILIYOR”

 

Sanayici ve iş adamların ihtiyaç ve sorunlarının ele alındığı Karabük´ün ekonomik aktörleri, esnaflar, sanayiciler, işadamları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı böylesine önemli bir toplantıya Karabük yerel basının çağrılmamasının mazeretinin olmayacağını savunan Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya,  “Bu toplantıya Karabük ve İlçelerde ki basın mensuplarının büyük bir çoğunluğunun çağrılmayışını doğrusu anlamış değil. Karabük Valiliği önderliğinde yapılan böylesine önemli sayılabilecek bir toplantıya, sadece TV´lerin ve Ajansların çağırılıp yazılı basının davet edilmemesini akıl ve mantıkla bağdaştıramadık. Bugün bu ayrımcılığı yapanlar yarın yerel basına muhtaç olabileceklerini unutmamalıdır.

Yerel Basının Ulusal medyanın lokomotifi olduğu her zaman bilinirken ve dile getirilirken, bunu yöneticilerin halen daha anlayamamış olması yapılan bu ayrımcılıkla bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Öte yandan Ekonomik zorluklarla mücadele eden, onlarca kişiye iş ve aş kapısı olan yerel basının şehrin yöneticileri tarafından hem maddi, hem de manevi yönden de yok sayılmasının elle tutulur bir yanı yoktur. Şehrin yöneticilerinin basına eşit mesafede olması gerekmektedir. Şehrin yöneticilerinin ayrımcı davranışlardan uzak olması tek temennimizdir. Bu ayrımcı davranışlar kimseye yarar sağlamadığı gibi bilakis zarar verir” dedi.  


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °