Karabük Üniversitesi hizmet ihracatında 4. sıraya yükseldi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Türkiye´nin 500 büyük hizmet ihracatçısı açıklandı. Karabük Üniversitesi TİM´in açıkladığı hizmet ihracatı verilerine göre büyük bir başarı elde ederek; üniversite sıralamasın

GÜNCEL 28.12.2018 11:52:47 0
Karabük Üniversitesi hizmet ihracatında 4. sıraya yükseldi

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi´nin 2017 yılı için açıkladığı hizmet ihracat verilerine göre Karabük Üniversitesi, listeye girmeyi başaran 7 devlet üniversitesi arasından 4´üncü oldu. Araştırmaya katılan tüm firmalar arasında ise geçen yıla göre büyük bir sıçrama kaydeden Karabük Üniversitesi 391´inci sırada yer aldı. Geçen yıl yapılan araştırma sonucunda Karabük Üniversitesi hizmet ihracatında üniversite sıralamasında 8´inci genel sıralamada ise 472´nci olmuştu.

Üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencilerin sayısı ve ülkeye sağladığı döviz gelirlerinin hesaplanmasıyla oluşturulan listede Karabük Üniversitesi, 2017 yılı verilerine göre 6 bini aşan uluslararası öğrencisi ile hizmet ihracatına önemli katkıda bulundu.

TİM tarafından açıklanan 500 büyük hizmet ihracatçısı genel sıralamasında; Türk Hava Yolları (THY), SunExpress ve Pegasus Türkiye genelinde en çok hizmet ihracatı yapan şirketler arasında ilk üç sırayı aldı.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °