Karabük Valisi Fuat Gürel Çalışmaları Yerinde İnceledi

Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu´da yapımı devam eden devlet yatırımlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

GÜNCEL 31.12.2018 16:04:29 0
Karabük Valisi Fuat Gürel Çalışmaları Yerinde İnceledi

 

Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Dr. Fatih Ürkmezer ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile birlikte Safranbolu Kristal Teras´ta da incelemelerde bulunarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler aldı.

Vali Gürel, Safranbolu´da gerçekleştirdiği inceleme ve ziyaret programında, daha önce Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Hizmet binası olarak hizmet veren Kâtipler evinde incelemelerde bulunarak devam etti. Cinci Han Kervan Sarayını da ziyaret eden Vali Gürel, işletme sahibi Yusuf Arı ile handa incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

İnceleme ziyaretinin son bölümünde Restorasyon çalışmaları devam eden Köprülü Mehmet Paşa Camii ve yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müze olarak kullanılması planlanan Kale Altı İlkokulunda da incelemelerde bulunan Vali Gürel, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun´dan ve yüklenici firma yetkilisinden bilgiler alarak ziyaretlerini tamamladı.

Ziyaretlerin ardından kısa bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Sayın Valimiz ile birlikte Safranbolu´muzda yapımı devam eden Devlet yatırımlarını yerinde inceledik.

Sırası ile Kristal Teras, Kâtipler Evi, Cinci Han, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Kalealtı İlkokulundaki çalışmalar ile ilgili kendilerine bilgiler aktardık. Sağ olsunlar göreve başladığı günden bu yana, Safranbolu´muzu sık sık ziyaret ederek gerçekleştirilen proje ve çalışmalarda her daim yanımızda olacağını ve desteklerinin devam edeceğini bir kez daha göstermiş oldular. Yine Osmanlı Mirası Safranbolu´muzun tarihi, kültürü, sosyal yaşantısı, korumacılık ile ilgili çalışmaları hakkında da sohbet etme imkânı bulduk. Yatırım ziyaretlerinin ardından Safranbolulu esnaflarımız ile hasbıhal ederek onlara hayırlı kazançlar temennisinde bulunduk. Ben Sayın Valimize yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °