KARABÜK YÜZÜNÜ GÜNEŞE DÖNECEK

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, bugün Karabüklülerle bayramlaşmaya, 24 Haziran´da oy istemeye geldi.

GÜNCEL 16.06.2018 17:40:15 0
KARABÜK YÜZÜNÜ GÜNEŞE DÖNECEK

 

/resimler/2018-6/16/1800502624123.jpgKarabük´te çevre illerden taşımanın olmadığı tek miting olarak yorumlanan programa halkın teveccühünün oldukça fazla olduğu gözlerden kaçmazken program İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.

Vatandaşlardan helallik isteyerek bayramlarını kutlayan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, dağ tepe meydan meydan gezdiklerini ifade ederek, “Bir karar vereceksiniz. Ya bu partili cumhurbaşkanı denilen ucube sisteme, herşeyin bir insanın iki dudağı arasında bırakan bu sisteme geçit vereceksiniz ya da bu sisteme demokrasi adına, hukuk adına, refah adına, huzur adına, nefes alma adına ‘Hayır´ diyeceksiniz. ‘Dur´ diyeceksiniz. ‘Tamam´ diyeceksiniz. Şimdi Karabük´teyiz. Karabük bizim gözümüzün nuru. Çünkü cumhuriyetin başarı hikayesi Karabük. Hem sanayi kurup hem öğrenci şehri olup hemde tabiatı koruyan Türkiye´deki tek şehrimiz. Aynı zamanda yaşam memnuniyeti konusunda, mutlu olup olmadığı sorusuna verilen cevapta ise memnuniyet duygusunun düşük olduğu bir şehir.”  dedi.

“Türkiye´nin her bir tarafında 1. problem genç işsizliği”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Genç işsizliği karşımıza çıktı. Demirçelik endüstrisinin merkezi, KARDEMİR gibi önemli bir sanayi şirketi burada ilk 50´nin içinde dev şirket burada ama öğrencinin çok olduğu Karabük´te gençler açısından iş bulma konusunda her yerde olduğu gibi maalesef sorun var. Bu sorun aileleri etkiliyor, çocuklarınız doğduğu yerde doymuyor. Bu da gençleri aileleri mutsuz eden bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye´nin her bir tarafında 1. problem genç işsizliği.” dedi.

“Kardeşim 16 senedir niye yapmadınız?”

Yolda gelirken ‘Yaparsa AK Parti Yapar´ pankartlarını gördüğünü söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Kardeşim 16 senedir niye yapmadınız. Yola çıktınız büyük bir kredi verildi size her şehirde milletvekili çıkardınız. Sonuç apar topar seçime gidiyorsunuz. Madem her şey iyi niye seçime gidiyorsunuz? Madem her şey kötü siz nasıl düzelteceksiniz? Niye size oy verelim?” dedi.

“Projeleri kuruş hesabı yapan tek siyasi parti biziz.”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “En ciddi hazırlanan, Türkiye´yi en iyi inceleyen, çeşit kuruluşlardan en fazla bilgi alıp projelerini kuruş hesabı yapan tek parti biziz. Projeleri anlattığımız bütün meydanlardan sonra ertesi gün herkes onları söylüyor. Yeter ki hayata geçmesi için herkes bu konuda kararlı olsun.” dedi.

“Bu ülkede hırsızlığı, yolsuzluğu, rüşveti, israfı devlet politikası haline getirmemişler gibi”

/resimler/2018-6/16/1802524802830.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Mehmet Şimşek Bey bir açıklama yaptı, diyor ki 16 sene yapmamışlar bu ülkede hırsızlığı, yolsuzluğu, rüşveti, israfı devlet politikası haline getirmemişler gibi seçimi kazandıktan sonra israfı, yolsuzluğu, rüşveti engelleyeceklermiş, olağanüstü hali kaldıracaklarmış, ekonomi düzelecekmiş. Kardeşim bu ülkeyi bu hale getiren sizsiniz. Elinizde kararname yetkisi var. Bu dediklerinizi yazın kararnameye görelim, siz nasıl mücadele ediyorsunuz.” dedi.

/resimler/2018-6/16/1803295741065.jpg“Biz insana dokunan projeler yaptık.”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Yolsuzluk rüşvet israf konusunu 6 aydır gezen benim biz insana dokunan projeler yaptık. Dünyanın en önemli işsizlik ülkelerinden birisiyiz. Yüzde 11´lik işsizlik rakamı dünyada çok büyük rakam. Hem mecliste hem Cumhurbaşkanlığını kazandığımız takdirde sizin beğenilerinizle teveccühüzle, Cenab-ı Allah´ın nasibiyle kazandığımız takdirde biz israfı ortadan kaldıracağız.Biz genç işsizliğin çözeceğiz. Bu işsizlik rakamını 5 yılda 5.6´ya indireceğiz. Nasıl yapacağız. Her yıl 50 milyar dolarlık fabrika sanayi yatırımı yapacağız. Çiftçiye üretim anlamında yol gösteren projelerle tarımı sanayiyle buluşturarak hem tarımda hem sanayide üretimi koyacağız.” dedi.

“Ben bu kaynakları anlatıyorum”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Ben hepi topu 4 televizyona çıktım. Bu süreç içinde pek çok nsan çıktı televizyona. Ne Başbakana, ne Cumhurbaşkanına ne başkasına söyledikleri sözlerde kaynak nerde diye sorulmadı. Bana soruluyor. Ben bu kaynakları anlatıyorum, söylediklerimiz gerçektir. Yapılabilir projelerdir.”

AKŞENER KAYNAKLARDAN DEM VURDU

/resimler/2018-6/16/1803551881439.jpgİYİ Parti GenelBaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Gençlere devlet iş vermek zorundadır. Eğer iş veremiyorsa iş verinceye kadar, iş buluncaya kadar her gence 500 TL vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Hemen kaynaklara döneyim. Sarayın 13 günlük harcaması kapatılan şeker fabrikalarının 1 yıllık zararına eşit. Yuhalamıyoruz 24 Haziran´da gereğini yapıyoruz. Lüks arabalara binenler var. Yıllık 8 milyar TL para ödeniyor sizin cebinizden. Bakanlar, bakan yardımcıları, eşleri kızları, damatları.  Seçilir seçilmez diyeceğim ki ki inin o arabalardan bakalım. İnin. 8 Milyar TL´yi koyun cebinize. TRT´yi satıyorum. Yıllık 2.5 Milyar TL cebinizden para harcanıyor. Bir kamyon ahmak zengin ediliyor. Seyretmediğiniz programın parasını vergilerinizle siz ödüyorsunuz. Her yıl 2.5 Milyar TL cebinizde. Satıştan gelen parayı da koyun cebinize. Peki 65 Milyar Dolar Kanal İstanbul diye çılgın projeye yatırım yapacak. 65 Milyar Dolarlık yatırımdan Türkiye´ye, size hangi gelir gelecek? Bu soruya ne Sayın Erdoğan, ne Başbakan ne Mehmet Şimşek cevap veriyor. 65 Milyar Dolar bir proje yapabilirsin. İtirazım yok ama bu projenin aylık yıllık getirisi hesaplanıp önümüze konmadı. Bir israf mıdır? Bu sorunun cevabını alıncaya kadar devam edeceğiz.”

/resimler/2018-6/16/1801373006370.jpg

“Herkes vatanında mutludur.”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Arkadaş elini koydu Suriye´nin içişlerine, Suriye´den 4 milyon Suriyeli ülkemizde. Herkes vatanında mutludur, vatanında özgürdür. Seçilir seçilmez Suriye politikasını değiştireceğim. Suriyeli arkadaşlarımızı, göçmenleri, mültecileri hemen sağlıklı sıhhatli düzgün bir şekilde ülkelerine göndereceğiz. Seneye 2019´da İnşallah Sayın Erdoğan Şam Emevi Camisinde namaz kılamadı ama 81 ilimizden 81 temsilciyle ben Halep´te Suriyeli mültecilerle iftar edeceğim. Suriyelilere 150 milyar TL harcandı koyun onu da cebinize.” dedi.

“Karabük´ün, Karabüklünün cebine ne girdi? Payına ne düştü?”

Konuşmasında kaynakları sıralayan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, toplamda 2.5 Trilyon kaynak olduğunu belirterek, “Türkiye´nin kaynağı çok. 453 Milyar Dolar borç alındı. 70 milyar dolar cumhuriyetin yaptığı ne varsa satıldı. 2.5 Trilyon Dolardan Karabük´ün, Karabüklünün cebine ne girdi? Payına ne düştü? Girmiş olsaydı gençlerimiz işsiz olmazdı.” dedi.

Karabük´e Maden Organize Sanayi vaadini verdi

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Karabük´ün potansiyel sanayi yönünü, tarım yönünü, turizm yönünü özel olarak tanzim edeceğiz. Karabük ilinde İnşallah konuşulup konuşulup tamamlanamayan Madem Organize Sanayi bölgesini tamamlayacağız. Maden üretiminin merkezini Karabük haline getireceğiz İnşallah.” dedi.

“1 defaya mahsus olmak üzere sileceğiz”

/resimler/2018-6/16/1804137350593.jpgİYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Polis memuru oğullarım kızlarım var aramızda bizleri koruyorlar. Allah onların da bayramını hayırlı etsin. Ben polislerimizin 3600 ek göstergesini söylüyorum. An itibari ile bütün siyasi partiler ek göstergeyi konuşur oldu. Türkiye Dayanışma Fonunu kuruyoruz. Çiftçinin, esnafın, işsizin, şehit ve gazi yakınlarının yer aldığı, öğrencinin, gencin kredi kartı borçları var. Bunlar kumar oynamak için alınmış borçlar değil. Büyük miktarlarda değil. Bankalar bu borçların 100 TL´lik borcu 10 liraya tahsilat şirketlerine sayıyor. 4.5 milyon insan var takip altında. 1 defaya mahsus olmak üzere sileceğiz. Toplamı hepi topu 8 Milyar TL tutuyor. Arabalara bilenlerin benzin parası. Çocuğunun mama parasını, kira parasını ödeyen, büyük rakamlar olmayan bunları da sileceğiz. Çiftçi tarlasına küstü. Kardeşim 5.5-6 TL arasında mazot kullanırsa çiftçi ucuza üretebilir mi? Amerikan çiftçisinin mazotunda teşvik var. Daha enteresanı Sırbistan´dan, Venezuela´dan, Fransa´dan et getiriliyor. Bu ülke hayvan ihracatı yapılan bir ülkeydi. Mardin hayvan ihraç ederken hayvan ithal edilen bir şehir haline dönmüş. Nasıl o insanların hayatını idame ettirmek için çalışmasını sağlayacaksınız.”

'Bu bir ihanettir.'

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Domuz kemigiyle üretilmiş yemlerin yedirildiği hayvanların ithal edildiği, ne olduğu belirsiz etlerin ithal edildiği, bozuk etlerin vatandaşa sunulduğu bir bakış açısının bugün itibariyle cehalet işbilmezliğin ötesine geçtiğini Anadolu´yu gezdikçe anlıyorum ki bu bir ihanettir. Bu bir ihanettir. Dünyanın geleceği yarının 2 savaşı biri gıdadır birisi de sudur. Türkiye kendine yeter bir ülkeyken buğdayından mısırına aklınıza ne geliyorsa ithal eden bir ülke haline gelmişse bu ülkeye ihanettir. İnşallah ülkemizi kendine yeten, Hayvancılıkta, hububatta ihracata başlayan bir ülke haline getirmek boynumuzun borcudur. Allah bunu bize nasip edecek İnşallah.” dedi.“Bu bir ihanettir.”

“Gençlerin hayatıyla  ne kadar ilgisizler.”

/resimler/2018-6/16/1802257614815.jpgİYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Eğitim, öğrenci şehri Karabük. ilkokuldan lise sona kadar. Çocuklarınız, zengin çocuğu fakir çocuğu, iyi okul kötü okul, iyi öğretmen kötü öğretmen şeklinde ayrılmış, müfredatın sabah erken kalkanın değiştirdiği bir eğitim sistemi, sınav sistemi olamaz. Gençlerin hayatıyla  ne kadar ilgisizler. O gün seçim kararı alındı seçimi bir hafta sonra almak yerine öğrencilerin sınavını bir hafta sonraya aldılar. Gençleri sevmeyen eğitimden hoşlanmayan, herkesi kendi bakış açısıyla bakmaya zorlayan bir eğitim sistemi olamaz. 21. yüzyılın son 3 çeyreğini kazanacak, yeni Aziz Sancar´ların aranızda olduğunu biliyorum. İzmit´in Gündoğdu köyünden çıkmış, şimdi karşınıza çıkan Meral Akşener´in, Aziz Sancar´ın şartları sizde yok. Dolayısıyla yaşıtlarınızla başka ülkelerdeki genç yaşıtlarınızla rekabet edebilir mücadele edebilir bir eğitim sistemini getireceğiz. Eğitim sistemini bütüncül bir bakış açısıyla getireceğiz. Öğrenci öğretmeni değerlendirebilir mi? Öğrencinin elinde oyuncak olduğu bir gerçektir. Performans sistemini kaldırıyoruz. Memuriyette mülakatı kaldırıyoruz.” dedi.

“Şoförü evine yollayacağımızı düşünüyorum.”

/resimler/2018-6/16/1805401474334.jpgİYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Sayın Erdoğan yorgun ve geveze şoför gibi. Düşünün Türkiye o otobüsün içinde. İnsanlar titreşerek son gaz nereye gittiği belli olmayan geveze ve yorgun bir şoför tarafından otobüs kullanılıyor. Yorgun ve uykusuz, geveze bir şoförün otobüsüne biner misiniz? Hele ehliyeti yoksa hiç binmezsiniz. Dolayısıyla 24 Haziranda bu yorgun şoförü evine yollayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

“Hep beraber hakim kılacağız.”

/resimler/2018-6/16/1807192781963.jpgİYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Gencin gelecekle umudu olduğu, adaletin sağlandığı, demokrasinin işlediği, 160 yıllık tecrübemiz olan iyileştirilmiş parlementer sistemin işlediği, ekonominin güvenle yönetildiği, sabah erken kalkanın ağzından laf çıkarmadığı, dış politikada Atatürk´ün ortaya koydu cihanda barış, yurtta barış ilkesini hayata geçilmiş, komşularıyla iyi geçinen, Güney Doğu´da Akdeniz´de Suriye´de Irak´ta sınır olan şehirlerini ekonomisi can çekişiyor, ülkenin milli çıkarların önde olduğu bir dış politikayı inşallah bu ülkeye hep beraber hakim kılacağız. Yeni Aziz Sancarların Türkiye´de yıldız gibi parladığı bir eğitim sistemini Türkiye´de hakim kılacağız. Başaracağız başaracağız başaracağız.” dedi.

Mitingde adaylarla beraber poz veren İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, belediye meclis üyesine de rozet taktı.

Ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Yenice´deki HES konusunda gördüğü bir pankart üzerine, “Tabiat konusunda hassas bir kişi olarak ben rastgele her yapılan davranışa, yanlışa hersapsız kitapsız her adıma kesinlikle doğru olmadığına inananlardanım.” dedi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °