'Karabük Altın Çağını Yaşayacak'

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük’ün gelecek senelerde altın çağını yaşayacağını belirterek, Karabük’te suyun 34 lira, Safranbolu’da ise 79 lira olduğunu söyledi.

GÜNCEL 13.11.2013 14:14:31 0

    Karabük Belediyesi yapımına kısa süre önce başladığı Kayabaşı Mahallesi Yaylacık Özay Park’ını düzenlenen törenle mahalle halkının hizmetine sundu. Açılışın çocuk parkı olması münasebetiyle çocuklara ücretsiz pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır dağıtımının yapıldığı park açılışında, mahalle sakinleri adına konuşma yapan Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Emin Altıntaş, bu tip hizmetleri beklediklerini, belediye başkanının bu hizmetlerini taktirle karşıladıklarını söyledi. Altıntaş, “3 ayda 33 temel atma ve bu tip hizmetleri bize vermekle bizi mutlu eden Sayın Belediye Başkanımızın bu hizmetlerinin dışında bir çok daha Karabük’ümüze verdiği hizmetler takdirle anılmaktadır. Bunların en önemlileri yürüyen merdivenlerimiz, dikey asansörlerimiz, yatay asansörümüz dolayısıyla battı–çıktı ve üst geçitleriyle Karabük’ümüzü gerçek bir il hüviyetine kavuşturduğu için ayrıca kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

  En büyük sıkıntının Karabük’ün kentleşmesi olduğunu belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Muhtarımız çok haklı bir talepte bulundu. İstemiş oldukları bir mahalle için bir şehir için gerekli olan istekler. Bunların yapılmasıyla ilgili bütün mahallelerimizde yer bulma problemlerimiz var. Kayabaşında, Yeşil Mahallede hemen hemen tüm kenar mahallelerimizde yer bulmak çok zor ve elimizden geldiği kadarıyla yer alıp bu şekilde Sosyal Yaşam Merkezleri, park alanları, sportif faaliyet alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Ama buradaki en büyük sıkıntımız Karabük’ün çarpık kentleşmesi. Bunların hepsi yapılacak. Yapılmayacak hiçbir şey olmayacak. Öncelikle bizim yapmamız gereken Kayabaşı Mahallesi’nin yıkılıp baştan yapılması. Öyle bir imar programı yapacağız ki, şu anda Aydıklıkevler’de bir Halim Deresi yolunu yapmamızla inşaat patlaması olduysa buralarda yapacağımız imar programıyla inşallah önümüzdeki yıllarda buralarda inşaat patlamaları olacak” dedi.  

 

  Her Eve Bin 500 TL Katkı

  Her eve yılda bin 500 TL katkı verdiklerini belirten Vergili, Karabük’te suyun fiyatının 34 lira, Safranbolu’da ise 79 ile 80 lira olduğunu kaydederek, “Herkesin alın teri olarak biriktirmiş olduğu bu alın teriniz bahçeleriniz, yapacağımız imar programıyla Karabük’ün en değerli imar alanları haline gelecek. Şimdi diyebilirsiniz ki, ‘bunu niye bu dönemde yapmadın?’ Beni Belediye Başkanı seçtiniz, ama 13 tane Meclis üyem vardı. Ben bu konuyu gündeme getirdiğim zaman Belediye Meclisinde diğer partili arkadaşlar bu olaya o kadar sıcak bakmadı. Dediler ki, ‘müteahhit gitsin imar adasında toplasın meclise gelsin bu imar hakkını mecliste verelim’ Bizim söylediğimiz de şu oldu; ‘eğer bir müteahhit gelip bir imar adasını topladığı zaman birileri ile anlaştığı zaman, önünü görmediği zaman zaten gelmez, velev ki Meclise geldi diyelim, adam geldi meclise bunu imar değişikliği yaptırabilmek için meclis üyelerinden mutlaka adam bulması lazım, belediye başkanının bir adamını bulması lazım bu da rüşvetin kapısını açar’ dedik, müteahhit mahallelere gidip bu şekilde çalışmaz. Gelin biz bu imar programını başta yapalım. Müteahhitte ne yapacağını bilsin. Gitsin mahalleye TOKİ girmeden aynen 200 Evler modeli gibi mahallelerde müteahhitler çalışsın. Her bir ev her bir bahçe müteahhitlerle pazarlık edecek. Bizim istediğimiz bu önümüzdeki dönemde muhtar inşallah bu söylemiş olduğum şeylerin hepsi gerçekleşecek. İçerisinde ticari alanlar, sportif faaliyet alanları, parkları Sosyal Yaşam Merkezleri olan mahalleler Karabük’te ortaya çıkmaya başlayacak, şu andaki en büyük problem bu. Bunların hiçbiri yapılamayacak iş değil. Biz 4 tane iş söyledik Karabük’te herkes ‘hayal kuruyor’ dedi. ‘Hayal alemindesin’ dedi. 4 tane konu konuştuk, bu 4’ten sonra belki 44 tane yaptık. Artık yapılan her iş herkese basit gelmeye başladı. Şu anda evlerinizde doğalgaz var mı? Bakın burası Karabük’ün en dip tarafı. Bir tüp 75 lira tüp yerine yakılan doğalgaz parası 15 lira, su Türkiye’nin en ucuz suyu, ulaşım Türkiye’nin en ucuz ulaşımı, ekmek Türkiye’nin en ucuz ekmeği. Karabük Belediyesi olarak her eve en kötü 150 lira katkıda bulunuyoruz. Bu da senede bin 500 lira ile 2 bin lira arasında katkı yapar, hiç kimse farkında değil. Senin burada verdiğin 35 lira su parası Safranbolu’da 79 lira 80 lira. Doğalgazı konuşmuyorum, su faturasını konuşuyorum” diye konuştu. Karabük’ün önümüzdeki yıllarda altın çağını yaşayacağını belirten Vergili, şöyle konuştu:

  “Demek ki biz elimizden geldiği kadar vatandaşımızın refah ve mutlu yaşamasını sağlamaya çalıştık ve bakın ben buraya bu park yapılırken en az 3 defa geldim, gece geldim gündüz geldim. Düşünüyordum ‘bu parkta kim oynayacak?’ diye. Tüm samimiyetimle söylüyorum bu parkta bu kadar çocuk olacağı aklıma gelmedi. Demek ki yapılan iş dağa da yapılsa taşa da yapılsa bayıra da yapılsa yerini buluyor. Önemli olan buydu. Dualarınızı etmeye devam edin. Ben önümüzdeki yıllarda Karabük’ün altın çağını yaşayacağını düşünüyorum. Önümüzdeki 5 yılda 10 yıl da Karabük’ün nüfusu 100 bin daha artacak buna hazırlıklı olmamız lazım. Bu binalarımız zaten bu şekilde değerlenecek değer bulacak. Daha önceden işsizlik problemi varken işsizlik problemi minimuma indi. Yollarımız sularımız asansörlerimiz yaşamımız eğlenceli hale geldi, ucuz hale geldi. Biz de hizmetlerimizi devam ettirmeye çalışacağız. Belki de çalışma hayatımda en zevk aldığım iş yapmış olduğum icraat bu 4,5 yıl size yapmış olduğumuz hizmet belediye başkanlığı. Ama burada makam mevki hiçbir şey düşünmedik. Makam arabası düşünmedim, mevkisini düşünmedim, protokolünü düşünmedim. Nasıl geldiysek nasıl yaşıyorsak yaşamımızda da hiçbir şey değişmedi. Hepinizden Allah razı olsun, İnşallah önümüzdeki günlerde beraberliğimiz hizmetlerimiz devam eder. Parkınız hayırlı olsun.”

  Konuşmaların ardından Yaylacık Özay Parkı açılışı protokol üyeleri ile birlikte yapıldı. Park alanının gezilmesinin ardından katılanlara ikramda bulunuldu


Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °
Cumartesi 16.6 ° / 3.4 °