Karabük Emitt Fuarına Hazır

Karabük Valisi İzzettin Küçük, 9-12 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan 'EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı hazırlıklarını tamamladık' dedi.

GÜNCEL 7.02.2012 14:50:58 0
Karabük Emitt Fuarına Hazır

Vali Küçük, bu yıl 16'ıncısı düzenlenen fuara Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliğinde katılacakları fuarın tüm hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.
9-12 Şubatta İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak fuarda 2 bin 400 metrekarelik bir alanla en büyük holü kiraladıklarını anlatan Küçük, ' EMITT fuarına yıllardır katılıyoruz ama bu sene ki en büyüğü olacak. Bu sene en büyük hol bize ait bütün fuar alanında. Bu gurur verici bir şey. Biz orada sadece BAKKA olarak değil MARKA da bizim himayemizde çatımız altında olacak. BAKKA olarak bizimle birlikte Kastamonu, Zonguldak ve Bartın illeri ile MARKA'dan da
Düzce, Adapazarı, İzmit ve Bolu bize dahil oldu. Yaklaşık 8-9 vilayet büyük bir ülke olarak burada kendimizi kamuoyuna takdim edeceğiz. Sadece büyüklük olarak orayı ele almayalım ora çok zengin olacak bu sene inşallah bunu ümit ediyorum. İlçelerimiz hepsi bir şekilde belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, sivil toplum örgütlerimizde orada büyük bir gösteriye şova hazırlanıyor. İlimizin bütün tarihi, doğal, kültürel, mimari özelliklerini en çarpıcı bir şekilde orada aksettireceğiz tanıtacağız. 5 gün orada sürekli programlar olacak halk oyunu gösterileri çeşitli ürünlerin yapım şekli burada hakla dağıtımı bunun yanında yayınlarımız olacak burada. Bu arada Ulasal medya ile temas içinde olduk bütün Türkiye'ye yayın yapılabilmesi için. Kısaca EMITT fuarını en güzel şekilde değerlendirmek için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Güzel bir 5 gün geçecek bütün kamuoyunu Karabüklüleri eğer müsaitseler orada görmekten oaradaki Karabüklüleri EMITT fuarında görmekten çok mutlu olacağız' dedi.
Vali İzzettin Küçük, EMITT fuarının dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen turizm profesyonellerinin buluşma noktası olduğunu da ifade ederek şunları söyledi:
'Bu fuar Türkiye'de yapılan kültür ve turizm alanındaki en büyük fuar ve bunun için biz bunu büyük fırsat biliyoruz. Bu fırsatı da en güzel şekilde değerlendirmek için çalıştık hazırlık yaptık yaklaşık 6 ay boyunca. Ekipler komisyonlar kurullar belediyeler kaymakamlar hepsi yoğun bir gayret içinde oldu ve o çalışmaların neticelerini de inşallah göreceğiz. Epey büyük bir bütçe ile girdik oraya sadece. Marmara Kalkınma Ajansı 250 bin TL ödeme yaptı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'da 150 bin TL verdi. Bazı belediyelerin küçük destekleri oldu ama dediğim gibi maddi boyutu yanında içerik olarak çok zenginiz. Orada ben eminim halkımızın taktirine mazhar olacağız. İlgisine beğenisine sunduklarımız taktir görecektir. Karabük turizmine batı Karadeniz turizmine katkısı olacağına ses getireceğine inanıyorum bu fuarın.'


Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °