KARABÜK TSO BAŞKANI JAPONYA GEZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan Japonya gezisini değerlendirdi.

GÜNCEL 20.03.2013 11:03:57 0
KARABÜK TSO BAŞKANI JAPONYA GEZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ
  6-12 Mart 2013 tarihlerinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ‘Japonya Çalışma Ziyareti Programı’ kapsamında Japonya’da çeşitli temaslarda bulunan Karabük TSO Başkanı Pehlivan Baylan, 6 günlük yoğun bir program ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını çalışma programının bölge açısından olumlu sonuçlanacağını söyledi.

  Başkan Baylan, “ Japonya’yı görmek lazım. Türkiye’deki işadamlarının imkanı olan gençlerin kendi geleceklerini ortaya koyabilmesi ve yeni ufuklar çizebilmesi için medeni ile ileri teknolojiyi yakalamış, hayat standardını dünya standart’ının üzerine çıkan yerlere görmek lazım. Japon halkı çok modern ve insanlara çok saygılı. Japonya’da bulunduğumuz süre içerisinde Kitakyushu Ekolojik Kent Projesi’ni inceledik. Dünyanın en büyük geri dönüşüm fabrikalarının bulunduğu Eco Town’da geri dönüşüm çalışmalarını yerinde gördük. Tamamen çevreye duyarlı enerji kullanılıyor. Her şey geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırıyorlar. Hurdaya atılan bir aracın sağlam olan malzemeleri bile hurdadan ayrılarak internet üzerinden ikinci el satışı yapılıyor. Kısacası bizim şuan yapmaya çalıştığımız çevreye duyarlı tesisleri Japonya 1960’lı yıllarda yapmış. Dünya çelik sektöründe Japonya ikinci. İkinci olmalarına rağmen demir çelik bacalarından beyaz buluttan başka bir şey çıkmıyor. Deniz bile pırıl pırıl. Ama 1960’lılardan önceki resimlere baktığımızda bugünkü Türkiye’yi görüyoruz. Oradaki büyük firmalar kendi içlerinde çevreye duyarlı yatırımları yaparken, küçük firmalar ise bunu birleşerek yapmışlar.
Japon Dış Ticaret Örgütü (JETRO) Yetkilileri Ishiga Yasuyuki ve Kengo Ishida ile görüşmeler yaptık. T.C. Fukuoka Fahri Başkonsolosu Susumu İshihara ile temaslarda bulunduk. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak bölgemize yapılacak olan Filyos Vadisine inşa edilecek olan 25 milyon ton kapasiteli limanla ilgili çalışmalarımızı anlattık. Bu projemizi Nissan Genel Müdürü Atsushi Saitou’yu ziyaret ederek kendilerini yatırım yapmak üzere bölgemize davet ettik. Onlarda bu sene içersinde ziyarete geleceklerini ifade ettiler. Bölgemizin sanayisinin gelişmesi ve işsizliğin giderilmesi için bir il’in bölgenin ya otomotiv sanayisi ile buluşması yada beyaz eşya veya elektronik sanayisi ile buluşması gerekiyor. Bunalr bir çok çeşitli ürünlerin bir araya geldiğinde katma değer ortaya geliyor. Buda çeşitli insan unsurlarına farklı alanlara iş imkanı çıkarıyor dedi.

Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °