KARABÜK ÜNİVERSİTESİ A2 LNTERNATİONAL EDUCATİON FAİRS’TA

Karabük Üniversitesi, ulusal ve uluslararası eğitim fuarlarına katılmaya devam ediyor. A2 lnternational Education Fairs tarafından organize edilen 17 Mart Almaty, 19 Mart Astana/Kazakistan Eğitim Fuarına katılan Karabük Üniversitesi standına

GÜNCEL 20.03.2013 10:54:42 0
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ A2 LNTERNATİONAL EDUCATİON FAİRS’TA
Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Oya Çepni Oyalan ve Okt. Kerim Tanış’ın üniversiteyi temsil ettiği fuarda, standı ziyaret eden ve Türk üniversitelerinin fuarlara katılımının önemini vurgulayan T.C. Kazakistan Astana Büyükelçiliği 2. Katibi Elif Beyza Peker, yeni bir üniversite olmasına rağmen Karabük Üniversitesi'ne Türk Üniversitelerinin tanıtımına katkıda bulunduğu için teşekkür ederek, buradaki öğrencilere T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın burs sağladığını da belirtti. 2. Katibi Elif Beyza Peker’e, tüm bölümlerde İngilizce Hazırlık Eğitimi verildiğinden, mühendislikte yüzde 100 ve yüzde 30 İngilizce eğitim verilen bölümlerden ve bunun yanında Türkiye’de tek Karabük Üniversitesi’nde olan Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği ve Ulaştırma mühendisliği bölümlerinden bahsedildi.
Karabük Üniversitesi’nin Diploma Eki Etiketine sahip olması fuarda üniversiteye olan ilgiyi daha da artırırken, öğrencilerin özellikle Tıp ve Mühendislik Fakültelerine ilgilerinin yoğun olduğu gözlendi. Fuara katılan öğrencilerin en çok üniversitede Türkçe Hazırlık eğitimi verilip verilmemesiydi.
Öğrenciler aynı zamanda Türkiye'de AB ülkeleri ve başka ülkelerle mukayese edildiğinde yıllık eğitim ücretlerinin çok makul bir düzeyde olduğunu belirttiler. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Türkiye’den 15 üniversite olmak üzere dünyanın her yerinden üniversitelerin katılımıyla gerçekleşen fuar Karabük Üniversitesi’nin tanıtımı açısından oldukça verimli geçmiştir” dedi.

Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °