Karabük Valiliğinden Turizme Büyük Destek

Karabük Valisi İzzettin Küçük, kentte var olan turizm potansiyelini artırmak, çeşitlendirmek ve geliştirilmesi amacıyla başlatılan projeler hayata geçirilmeye başlandığını belirtti.

GÜNCEL 9.03.2012 13:08:29 0
Karabük Valiliğinden Turizme Büyük Destek
Karabük Valisi İzzettin Küçük, kenti ziyaret eden turistlerin, kent turizmi ile ilgili bilgi ve görgülerini artırmak, onların kalma sürelerini uzatmak amacıyla hazırlanan broşürler, turizm sezonun açılmasına az bir süre kala hazırlanarak, turistlik işletmelere ve turizm sektöründeki firmalara dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi. Turizmi geliştirmenin ve çeşitlendirmenin ilk olgusunun eğitimli ve kaliteli, insanlarla iyi diyalog kuran, güler yüzlü personeller çalıştırmaktan geçtiğini de belirten Vali İzzettin Küçük, 'Bu anlamda Safranbolu'da bir ilki geçekleştirildik. İlçede faaliyet gösteren turizm işletmelerinin sahipleri ve çalışanlarına Yükseliş Kişisel Gelişim Merkezi koordinatörlüğünde İletişim Uzmanı Adem Karafilik tarafından iki gün süren bir eğitim çalışması verildi. Düzenlenen seminerin sonunda seminere katılan turizm işletmelerine Karabük Valiliğince basımı gerçekleştirilen ilimiz ve ilçelerini tanıtıcı broşürlerin dağıtımının yapıldı' dedi. Turizmi geliştirmek ve gelen turist sayısını artırmak amacıyla yapılan broşür ve tip çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Vali Küçük açıklamasını şöyle sürdürdü:
'Karabük ve Safranbolu Folkloru; ilimizin var olan tarihi ve turistik değerlerinin yanı sıra kültür olarak yansıtılması amaçlanan bu eser ile Karabük ve Safranbolu da yaşatılan folklor değerlerinin tanıtımı yapılıyor Karabük'ün sosyo-kültürel yaşamı, yöresel kıyafetler, halk oyunları, türküler gibi kültür değerlerinin tanıtımı bu kitapla yapılarak ziyaretçilerin Karabük ile ilgili bilgilendirilmesi amaçlanıyor.
Karabük ve Safranbolu gezi rehberi, ilimizin var olan turizm değerlerinin tanıtımı ile en kısa sürede en çok yerin görülmesi amacıyla hazırlanan bu rehber ile il sınırları içersinde var olan turizm değerlerinin tanıtımı yapılarak, ziyaretçilerin bilgili bir şekilde seyahat etmeleri amaçlanıyor. İlimizin kısa tarihi, turizm olanakları, nerelerde konaklanır, ne yemeli gibi sorular ile ziyaretçilerimizin bilgilendirilmesi hedefleniyor.
Karabük ve Safranbolu El Sanatları; En önemli kültür değerlerinden el sanatlarının yaşatılması, bilinirliğin ve farkındalığın artırılması amacıyla hazırlanan eserde, ilimizle özdeşleşen el sanatlarından Çember Bezi, Sepetçilik, Demircilik, Tabaklık gibi oldukça zahmetli kültür değerlerinin tanıtımı yapılıyor.
Bu üç kitabın yanı sıra; Karabük ilinin doğal ve kültür değerlerinin tanıtıldığı Karabük, Ovacık ilçesinin tanıtımının yapıldığı Ovacık, eşsiz ormanları ve kanyonlar ile doğal turizmin en önemli değerlerini barındıran Yenice, Hadrianapolis antik kenti ve mozaikleri ile ön plana çıkan Eskipazar, göletleri ve diğer doğal güzelliklerinin anlatıldığı Eflani ve son olarak da Unesco Dünya Miras Listesinde yer alan korumacılığın başkenti Safranbolu ilçesinin tanıtımının yapıldığı broşürler hazırlanarak dağıtımı gerçekleştirildi.'
Vali İzzettin Küçük kentin turizm potansiyelinin mutlaka artırılması gerektiğini de ifade ederek, 'İlimizin turizm potansiyelini artırmak zorundayız. Artık, ciddi ve önemli rakiplerimiz var. Bu rekabet, ilimizde var olan hizmet sektöründeki kaliteyi artıracaktır. Buna inanıyorum. Var olan turizm değerlerinin yanı sıra, ilimizin gizli kalmış değerlerini de gün ışığına çıkartmamız gerekir. Kültür, doğa, tarih değerlerimizin farkındalığını artırmak için, Valilik olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Yaptığımız bu çalışmalar ile ilimizi ziyaret eden turistlerin daha bilgili olarak burada zaman geçirmelerini hedefliyoruz. Ayrıca, Karabük'ün kuruluşunun 75.yılını bu yıl idrak edeceğiz. Önemli çalışmalarımız var. Özellikle Karabük ilinin yöresel ağızlarının tanıtıldığı 'Karabük Yöresi ve Ağızları' ile Karabük'ün kuruluşuna ayna tutan 'Türkiye'nin İlk Modern Kenti Karabük' isimli iki çalışmayı da 3 Nisan tarihinde hemşerilerimize sunacağız' dedi.

Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °