KARABÜKLÜLER VAKFI, ZONGULDAK’IN KARABÜK VE BARTIN’LA BİRLEŞMESİ ÖNERİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Son günlerde Zonguldak kamuoyunda ve basında yer alan Karabük ve Bartın illerinin birleşmesi ile Zonguldak'ın büyükşehir olması talebine Ankara’da bulunan Karabük Vakfı'ndan tepki geldi.

GÜNCEL 20.03.2013 10:42:33 0
KARABÜKLÜLER VAKFI, ZONGULDAK’IN KARABÜK VE BARTIN’LA BİRLEŞMESİ ÖNERİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ
 
Karabüklüler Vakfı (KAR-VAK) Başkan Vekili Nizamettin Yücel yaptığı açıklamada, üç ilin birleşmesiyle ilgili tartışmaların ancak nostaljik bir anlam taşıdığını vurgulayarak, Karabük’ün hızlı bir kalkınma hamlesi içine girdiğini söyledi. KAR-VAK Başkan vekili Yücel, Karabük’ün ağır sanayi, turizm, üniversite, futbol ve ulaşım alanlarında önemli projeler yürüttüğünü belirterek, “Son dönemde sağlanan gelişme hızıyla Karabük geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Kent, bundan sonra da Karabük olarak yoluna devam edecektir. Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinin hukuki birleşmesine karşıyız ve bu öneriye hiç bir Karabüklü sıcak bakmayacaktır. Üç ilin birleşme projesini yapay bir gündem maddesi olarak nitelendiriyoruz. Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinin bu tartışmalarla vakit kaybetmek yerine bölgesel işbirliğine odaklanması gerekli” dedi.

   Yücel ayrıca, bu kapsamda Filyos projesi başta olmak üzere üç ilin bölgenin kaderini değiştirecek projelerde ortak hareket etmesinin önemine değinerek, tartışılması gerekenin hukuki birleşme değil, bölgesel ekonomik işbirliği ve kalkınma projeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °