Karabükspor davasında menajer ve eski CEO tutuklandı

Kardemir Karabükspor´da savcılık soruşturması devam eden dosya kapsamında SEGBİS üzerinden ifadeleri alınan menajer Bayram Uğurlu ile eski CEO Hakan Ayvaz, tutuklandı.

GÜNCEL 18.09.2020 16:47:31 0
Karabükspor davasında menajer ve eski CEO tutuklandı


10 sezon Süper Lig´de mücadele etme şansı yakalayan ve Türk kulüpleri arasında parmakla gösterilen Kardemir Karabükspor´da 2018 yılında yaşanan ekonomik mali kriz sonrası ortaya çıkan bazı evraklar sonucu Karabük Cumhuriyet Savcılığı´nca tahkikat başlatılmıştı.

Savcılık tarafından soruşturması devam eden dosya kapsamında, menajer Bayram Uğurlu Ankara´dan, kulübün eski CEO´su Hakan Ayvaz ise İstanbul´dan, SEGBİS üzerinden ifade verdi.
Savcılık tarafından ifadesi alınan menajer Bayram Uğurlu ‘Hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma´, Hakan Ayvaz ise ‘Hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma´ ve ‘Resmi Belgede sahtecilik´ tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Karabük Sulh Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada, menajer Bayram Uğurlu ile eski CEO Hakan Ayvaz tutuklandı.

27 çekte imzasını tespit edildi
Mahkeme tarafından tutuklanan Karabükspor´un eski CEO´su Hakan Ayvaz´ın görev yaptığı dönemde 27 farklı futbolcuya kesilen çeklerde ciro imzalarının olduğu kriminal incelemesinde ortaya çıktı. Savcılık tarafından yaklaşık 2 yıldır devam eden soruşturma kapsamında davanın derinleşerek devam edeceği öğrenildi.

Parmakla gösterliyordu
Türkiye´nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri´nde çalışan işçiler tarafından 1969 yılında kurulan Karabükspor, tarihinde bir kez Türkiye´yi 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi´nde temsil etme şansı yakalamıştı. Süper Lig´de 10 sezon mücadele eden kırmızı-mavili ekip, 6 sezon 3. ve 2. Lig´in çeşitli gruplarında, 34 sezon 1. Lig´de mücadele verdi. Dünyada işçilerin kurduğu sayılı takımlardan olan Karabükspor, mali olarak sıkıntılar yaşamasının ardından 2018 yılında Süper Lig´den TFF 1. Lig´e ardından TFF 2. Lig´e düştü. Karabükspor Türk kulüpleri arasında oynadığı oyun ve borcu olmayan tek kulüp olarak parmakla gösterilen ender takımlardan biriydi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °