KARABÜK´TE 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Korumanın Başkenti Safranbolu´da da Coşkuyla Kutlanırken, Karabük Merkezde ise yaklaşık 800 kişi, Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı´na yürüdü

GÜNCEL 19.05.2016 15:39:10 0
KARABÜK´TE 19 MAYIS COŞKUSU

 

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Misak-ı Milli Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çelenk koyma programı düzenlendi.
18 Mayıs 2016 Çarşamba günü düzenlenen ve protokol üyeleri ve öğrencilerin katılımı ile Aslanlar Mevkiinden Misak-ı Milli meydanına kadar yapılan Gençlik Yürüyüşü ile başlayan kutlamalar 19 Mayıs 2016 Perşembe günü devam etti.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Göksu, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J.İs. Kur. Alb. Sedad Arıcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Özcan, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Özcan yaptı.
19 Mayısın milletimizin tüm onur ve asaleti ile büyük önder Mustafa kemal Atatürk´ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıç tarihi olduğunu söyleyen Özcan,
“Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa kemal Atatürk´ün ´ Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir ´ diyerek Samsun´a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs 1919´da yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bu günkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Değerli genç kardeşlerim, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine sizler taşıyacaksınız. Tüm krumları ile dimdik ayakta olan devletimiz gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerin korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar süreceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, bu cennet vatan uğruna şehit olan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmanın ardından 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren okullara ödülleri verildi.
KARABÜK´TE 19 MAYIS KUTLAMALARI
Kutlamalar, Şirinevler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi önünden Yenişehir Atatürk Anıtı´na yapılan yürüyüş ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nce düzenlenen yürüyüşe, Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Üniversitesi Rekör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin´in Atatürk Anıtı´na çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. İl genelinde yapılan spor müsabakalarında dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalya ve kupaları verildi. Tören halkoyunları gösterisiyle sona erdi.


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °